Ne topim sub dogoarea soarelui! Bărăganul rămâne sub cod galben de caniculă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Căldura pune stăpânire pe tot mai multe judeţe
Căldura pune stăpânire pe tot mai multe judeţe

Valul tropical ia în stăpânire tot mai multe judeţe. Meteorologii au emis cod galben de caniculă pentru sâmbătă şi duminică, după ce căldura îşi făcuse de cap zile în şir. Oamenii din regiunile sudice şi estice vor suferi, din nou, sub soarele dogoritor. Estimările specialiştilor nu aduc veşti prea bune. Până la 1 august, nici urmă de ploaie.

“În zilele de sâmbătă şi duminică în regiunile sudice şi estice canicula va persista, se vor înregistra frecvent valori de 36-38 de grade şi izolat 39 de grade, iar disconfortul termic se va menţine accentuat. În după-amiaza zilei de duminică şi în regiunile vestice şi centrale se vor înregistra, local, valori termice de 35-37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi izolat va depăşi pragul critic de 80”, a anunţat Administraţia Naţională de Meteorologie. Specialiştii au realizat o estimare a valorilor termice şi a precipitaţiilor ce se vor produce  până pe 6 august, în fiecare regiune a ţării. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Minime de peste 20 de grade Celsius

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor. Pentru Bărăgan veştile nu sunt prea bune. În prima jumătate a perioadei de prognoză vremea va fi caniculară, cu medii ale temperaturilor maxime de 36-38 grade Celsius şi minime nocturne de peste 20 de grade. În intervalul 31 iulie – 2 august regimul termic va marca o scădere, astfel încât între 2 şi 6 august valorile maxime medii vor fi de 32-34 grade Celsius. “În jurul datei de 1 august local vor fi averse şi descărcări electrice, dar în restul perioadei de prognoză probabilitatea pentru precipitaţii va fi foarte redusă”, estimează meteorologii.

Călăraşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite