Muzică folk la Muzeul Municipal. Dinu Olăraşu lansează o nouă carte şi un CD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
calarasi afis

Dublu eveniment cultural sâmbătă, 8 aprilie, la Muzeul Municipal Călăraşi. Dinu Olăraşu îşi lansează în premieră pe malul Borcei o nouă carte şi un CD în cadrul evenimentului Folkustikum.


Cartea se numeste ”An” şi cuprinde patru capitole ”Caietele iernii” , ”Caietele primăverii”, ”Caietele Verii” şi ”Caietele toamnei”,  iar CD-ul a fost intitulat ”Bun”. Amfitrioanele serii vor fi Tatiana Ojog şi Adriana Butoi, iar invitatul special este Tituş Constantin.
Poet şi cantautor, Dinu Olăraşu este văzut ca un fenomen al muzii folk. Pasionat de poezie, scrie primele versuri în şcoala generală, dar învaţă şi să cânte la chitară, transpunerea versurilor sale pe muzică fiind o consecinţă logică. Între 1984 şi 1985 evoluează în Cenaclul Flacăra.

Cariera

La începutul anilor ’90 părăseşte România. Alege Belgia, dar se întoarce după trei ani neprimind, după cum declara chiar el, “ azil poetic”. Publică, de atunci şi până astăzi, cărţile de versuri Trafic de transparenţă, Frenetic, In, Caietele verii, Caietele toamnei, Caietele iernii, Caietele primăverii.

Colaboreaza ca textier cu Adi Ordean pentru grupul A.S.I.A, dar continua sa scrie si poezie cu un stil pe care si l-a rafinat cu fiecare volum. Figurează pe albumele Din darul magilor, volumele 2 (1995) si 3 (1997).
Pe 13 mai 1998 lansează albumul Pur si simplu la Tempo Music (casa de discuri condusa de Ioan Gyuri Pascu). Pe el apar piese ce se regăsesc şi astăzi în playlisturile de concert ale lui “spiriduţului folkului”, asa cum a fost el numit (Cu toate averile din lume, Dacă toţi am bea parfum, Pur şi simplu, Nu vrei să fii tu regele meu).

Dinu Olăraşu este cel şi de care se leagă Imnul Folk You. Pentru ca “Dincolo de orice Vama/Dincolo de da sau nu…” a ajuns să fie un referen cântat de o mare de oameni, în fiecare început de august, se poate spune ca Olăraşu este parte din marca unui festival de folk.
 

Vă recomandăm şi:

INTERVIU Nicolae Doboş, fondatorul trupei de muzică folk Arhaic: „Românul nu are nevoie toată ziua bună ziua să-i spui că e grea viaţa”

Festivalul „Black and White Motor Party” începe la Lehliu-Gară. Distracţie cu motoare, foc de tabără şi palincă

Festivalul de rock Doc and Roll vine la Braşov cu proiecţii în premieră în România

CălăraşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite