"Mirajul faunei bălţilor călărăşene- Raţa sălbatică", expoziţie inedită la muzeu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
"Mirajul faunei bălţilor călărăşene", expoziţie la muzeu FOTO MDJ
"Mirajul faunei bălţilor călărăşene", expoziţie la muzeu FOTO MDJ

Expoziţia temporară„Mirajul faunei bălţilor călărăşene - Raţa sălbatică” se deschide luni, 27 martie, la Muzeul Dunării de Jos. Călăraşenii sunt invitaţi să cunoască mai îndeaproape tainele şi frumuseţile lumii păsărilor.

 Astfel, publicul vizitator, iubitor de natură, va descoperi multe dintre secretele legate de biologia, ecologia şi etologia unei specii de păsări, care are, încă, multe secrete de dezvăluit, raţa sălbatică. Pe lângă punerea în valoare a patrimoniului din colecţia Viorel Cristea, expoziţia se constituie şi ca un demers de educaţie ecologică şi de promovare a protecţiei vieţii sălbatice, spun reprezentanţii Muzeului.

Absolvent al Institutului de Marină Fluvială, Galaţi, activând opt ani pe o navă,  Viorel Cristea, 49 de ani,a ales să renunţe la meserie şi să se dedice pasiunii din copilărie. Vânător de mai bine de 15 ani, Viorel Cristea se mândreşte cu o colecţie impresionantă de trofee. Gustul pentru vânătoare şi pescuit l-a „prins“ de la tatăl său, care prefera compania fiului său de câte ori mergea să se relaxeze. „Vreau să cred că ştiu orice se poate în materie de pescuit şi vânătoare, mai ales că am intrat în afaceri în acest domeniu, în anul 2002“, a spus Viorel Cristea. Bărbatul deţine la Călăraşi un magazin de bărci, de accesorii pentru ambarcaţiuni şi de unelte pentru vânătoare şi pescuit..
 

Vă recomandăm şi:

Valea Mostiştei, rai de păsări. Sute de specii şi-au luat zborul din cele mai frumoase arii protejate din Bărăgan

FOTO Cele mai rare păsari care trăiesc în Bărăgan. Gâsca cu gât roşu şi pelicanul creţ, bijuteriile de la Dunăre

Comoara dispărută a României: dropia

FOTO Gâsca cu gât roşu, una dintre cele mai rare păsări din lume, a poposit şi în Bărăgan

Oamenii de ştiinţă vor să demonstreze că păsările pot simţi un cutremur

Păsările călătoare nu mai vor în ţările calde

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite