La mulţi ani, români! De când sărbătorim 1 Decembrie drept Ziua Naţională a României

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La 96 de ani de la Marea Unire, călărăşenii cinstesc memoria bravilor români prin paradă militară şi depuneri de coroane la Monumentul Eroilor de la Orizont. Manifestările dedicate zilei de 1 Decembrie încep luni, la ora 11.00. La mulţi ani, România!

Cu această ocazie, primarul oraşului, Daniel Ştefan Drăgulin a transmis un mesaj către călărăşeni pe care îl redăm integral:

 Dragi călărăşeni,

La  96 de ani de la Marea Unire ce a avut loc la 1 Decembrie 1918, trăim un moment de sărbătoare, unitate şi patriotism al unui popor ce a avut şi are valori care merită cinstite. Anul acesta este şi un moment în care trebuie să reflectăm asupra prezentului, să ne aducem aminte că Marea Unire a fost rodul voinţei poporului. Să dovedim că prin solidaritate civică, responsabilitate patriotică, şi, nu în ultimul rând, prin eforturile noastre personale, suntem capabili să transmitem mai departe, generaţiilor viitoare, noi mesaje în spiritul celor care au animat generaţia Marii Uniri!
Îi aştept pe toţi călărăşenii să celebrăm împreună Ziua Naţională, pe 1 Decembrie, începând cu ora 11:00, în tradiţionalul loc, din zona Orizont.
La mulţi ani, România! La mulţi ani, români! La mulţi ani, călărăşeni!

Lupta pentru Unitate Naţională

Toţi românii sărbătoresc de 1 decembrie, Ziua Naţională a României. Ziua de 1 decembrie a fost stabilită ca Ziua Naţională a României în 1990, prin legea nr. 10 din 31 iulie.

Alegerea zilei de 1 decembrie a făcut trimitere la Unirea Transilvaniei, Banatului, Crisşanei şi Maramureşului cu România, în 1918, respectiv la Proclamaţia de la Alba Iulia. Ziua de 1 Decembrie 1918 încununează lupta românilor transilvăneni pentru Unitate Naţională şi marchează momentul creării României Mari, situându-se în continuarea precedentelor actiuni unioniste ale fraţilor din Basarabia (27 martie 1918) şi Bucovina (15 / 28 noiembrie 1918), informeaza realitatea.net.

Vă recomandăm şi:

Paradă la Orizont de Ziua Naţională. Manifestările încep la ora 11.00

Două expoziţii excepţionale, vernisate la muzeu, în cinstea Zilei Naţionale

Festival de România la Alba Iulia, de 1 Decembrie 2014. Programul evenimentelor din Capitala Marii Uniri

Festival de România în 1 decembrie la Alba Iulia. Klaus Iohannis, invitat la Ziua Naţională a României

Consiliul Judeţean Alba finanţează cu 300.000 de lei ”Festival de România”, evenimentul din 1 decembrie 2014

Călăraşi


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri