Își exploata copiii pentru cerșetorie. Bărbatul din Călărași, reținut de polițiști

0
Publicat:

Polițiștii din Călărași au reținut un bărbat pentru folosirea unor minori în scop de cerșetorie. Copiii, care erau exploatați cu ajutorul concubinei sale, mama micuților, vor ajunge într-un centru social.

Mama cerșea alături de copii FOTO Adevărul
Mama cerșea alături de copii FOTO Adevărul

Conform IPJ Călărași, în perioada iulie – noiembrie 2022, la diferite intervale de timp, o femeie în vârstă de 25 de ani, cu ajutorul concubinului său, în vârstă de 29 de ani, s-a folosit de trei minori pentru a obține sume de bani. Cei trei copii, în vârstă de 5 ani, 2 ani și 1 an, erau duși să practice cerșetoria în diferite locații din municipiul Călărași.

La data de 01 noiembrie, polițiști din cadrul Biroului Ordine Publică, împreună cu reprezentanți din cadrul D.G.A.S.P.C. Călărași, au desfășurat o acțiune, ocazie cu care într-o garsonieră din municipiul Călărași au fost identificați femeia și concubinul acesteia, precum și copiii lor minori, în număr de patru.

Față de bărbat a fost luată măsura reținerii pentru 24 ore, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

De asemenea, polițiștii vor sesiza D.G.A.S.P.C. Călărași cu privire la dispunerea măsurilor de protecție a minorilor într-un centru social specializat.

Românul care a primit despăgubiri în Danemarca

În luna martie 2022, Poliţia Naţională din Danemarca a acordat unui cerşetor român 20.000 de coroane (13.298 euro) drept despăgubire pentru că agenţii i-au interzis, în mod nejustificat, să rămână în oraşul Copenhaga pentru o perioadă mai lungă de timp.

Anunţul a fost făcut de avocatul românului, Asser Lyngs Gregersen. Cerşetorul român (64 de ani) trăieşte din adunarea sticlelor şi din vânzarea de reviste în Copenhaga.

Interdicţia de a rămâne în capitala Danemarcei a fost emisă în 2018, după ce ofiţerii de poliţie l-au acuzat pe român că a înfiinţat o tabără ilegală. Un an mai târziu, o instanţă din Copenhaga a ridicat interdicţia impusă românului de a locui în zonă pe motiv că este nejustificată.  

Pentru că i-a fost încălcat dreptul de-a se deplasa şi a rămâne unde dorea, Poliţia Naţională din Danemarca i-a acordat românului despăgubiri.

Călăraşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite