Încă un transport ilegal cu 50 de tone deşeuri metalice, descoperit de poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deşeurile proveneau din Bulgaria şi urmau să ajungă la o firmă din Călăraşi FOTO IGPF
Deşeurile proveneau din Bulgaria şi urmau să ajungă la o firmă din Călăraşi FOTO IGPF

Transporturile ilegale de deşeuri se înmulşesc. Poliţiştii de frontieră călărăşeni au descoperit la graniţă două camionae încărcate cu aproximativ 50 de tone de deşeuri din pilitură şi şpan feros pentru o societate din Călăraşi. Marfa plecase din Bulgaria.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Călăraşi, împreună cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Călăraşi, au descoperit, în urma unor controale efectuate asupra a două mijloace de transport, cantitatea de 49.590 kilograme deşeuri din pilitură şi şpan feros, pentru care şoferii nu au putut prezenta documente de transfer conform prevederile legale în vigoare.

În ziua de 2 iunie, în jurul orei 12.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Călăraşi au efectuat pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a două ansambluri rutiere, conduse de către doi cetăţeni bulgari, în vârstă de 63, respectiv 71 de ani. Aceştia transportau conform documentelor de însoţire a mărfii, deşeuri din pilitură şi şpan feros.

Existând unele suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor respective, lucrătorii noştri au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatului Judeţean Călăraşi din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că în autocamioane erau transportate 49.590 de kilograme deşeuri din pilitură şi şpan feros. Deşeurile au fost încărcate în Bulgaria, pentru o societate comercială din judeţul Călăraşi.

Totodată, autorităţile de control au constatat faptul că firma importatoare nu deţine autorizaţie de mediu pentru depozitarea deşeurilor, motiv pentru care nu s-a permis accesul pe teritoriul României pentru mijloacele de transport în cauză.

Vă mi recomandăm şi:

Cercetătorul Octavian Jurma, despre vaccinarea copiilor: „Dacă vezi un copil vaccinându-se, poate te gândeşti să o faci şi tu, că eşti ditamai adultul” INTERVIU

Zece greşeli pe care le fac hipertensivii, pericol uriaş. Medic: Nu te doare, lucrează până te ucide

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite