Dunărea a promovat în Liga 1. Dan Alexa, antrenorul echipei care a scris istorie pe malul Borcei: Este ceva fenomenal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sărbătoare la Călăraşi FOTO AFC Dunărea Călăraşi
Sărbătoare la Călăraşi FOTO AFC Dunărea Călăraşi

Dunărea Călăraşi a învins, pe teren propriu, scor 3-1, pe Ripensia Timişoara şi şi-a asigurat, matematic prezenţa în Liga 1 în sezonul viitor. Promovarea în primul eşalon al fotbalului românesc a înnebunit suporterii. S-a cântat, s-a dansat la stadion, toată lumea a fost în sărbătoare.

La pauză, oaspeţii au condus cu scorul de 1-0 prin golul marcat de Marius Toma (30), dar trupa lui Dan Alexa a întors rezultatul în partea secundă, prin reuşitele lui Valentin Munteanu (47), Alin Dobrosavlevici (53) şi Silviu Pană (83).

Ultimele secunde ale partidei a găsit banca de rezerve a Dunării la marginea terenului, în aşteptarea fluierului final, în timp ce spectatorii aplaudau echipa în picioare. După ce arbitrul de centru a fluierat încheierea disputei, staff-ul şi jucătorii de rezervă ai grupării călărăşene au intrat pe gazon şi au început sărbătoarea, alături de cei care s-au aflat pe teren cu Ripensia.

Imagine indisponibilă

Inclusiv câţiva fani au pătruns pe terenul de joc şi au cântat alături de favoriţi. Dunărea a promovat, astfel, în Liga 1 şi a scris istorie. Este pentru prima oară când oraşul şi judeţul Călăraşi va avea o reprezentantă în primul eşalon. În primă fază, Alexa, jucătorii şi suporterii au sărbătorit performanţa la mijlocul terenului, după care au făcut înconjurul arenei.

calarasi dunarea

Conform Digi TV, Dan Alexa a reuşit să-şi treacă în CV a treia promovare din Liga 2 în Liga 1. De-a lungul carierei, tehnicianul a reuşit să aducă pe prima scenă a fotbalului românesc pe ACS Poli Timişoara, Rapid şi, acum, Dunărea Călăraşi.

La Călăraşi au fost prezenţi pentru pentru a urmări meciul preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, Mihai Stoichiţă, Miodrag Belodedici, Andrei Vochin şi Gabriel Berceanu.

Imagine indisponibilă

Despre această performanţă, Dan Alexa, antrenorul echipei a declarat: “Mă bucur pentru oamenii din Călăraşi. Este promovarea lor! Toată lumea m-a sprijinit aici. Este ceva fenomenal! Le mulţumesc tuturor pentru acest moment istoric!”.

Călăraşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite