Consiliul Judeţean şi Prefectura evaluează pagubele produse de tornadă

0
0
Furtuna violentă a smuls acoperişurile caselor FOTO Facebook/CJC
Furtuna violentă a smuls acoperişurile caselor FOTO Facebook/CJC

O comisie formată din specialişti ai Consiliului Judeţean Călăraşi şi ai Instituţiei Prefectului se află în satul Constantin Brâncoveanu, comuna Dragalina, pentru o evaluare a pagubelor produse de tornada care a avut loc marţi, 30 aprilie. 18 gospodării au fost afectate de fenomenul meteo extrem din Barăgan.

Angajaţii Ministerului Afacerilor Interne, în colaborare cu autorităţile locale, au desfăşurat misiuni de evaluare a pagubelor produse în localităţile din comuna Dragalina, judeţul Călăraşi. Evaluarea s-a efectuat sub coordonarea Instituţiei Prefectului din judeţul Călăraşi.

Astfel, au fost identificate 18 locuinţe şi anexe gospodăreşti ale căror acoperişuri au fost avariate în proporţii de la 30% până la 100%. Din informaţiile rezultate în urma verificărilor, doar două dintre gospodăriile afectate au asigurare valabilă, precizează Ministerul Afacerilor Interne într-un comunicat.

Potrivit sursei citate, în urma raportului de evaluare, au fost identificate şi dispuse măsurile legale necesare pentru despăgubirea persoanelor afectate şi refacerea proprietăţilor care au fost avariate. Astfel, prin grija autorităţii publice locale, s-a demarat procedura de acordare de ajutoare, constând în ţiglă şi tablă pentru acoperişurile afectate. Efectivele MAI au desfăşurat marţi, în judeţul Călăraşi, misiuni pentru îndepărtarea unor elemente de construcţie care puteau fi luate de vânt şi pentru ridicarea copacilor căzuţi pe carosabil.

Mai multe - Călăraşi

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite