Concurs de fotografie online cu ocazia Zilei Internaţionale Împotriva Consumului şi Traficului de Droguri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ziua Intenţională împotriva Traficului şi Consumului de Drpguri este marcată pe 26 iunie FOTO Shutterstock
Ziua Intenţională împotriva Traficului şi Consumului de Drpguri este marcată pe 26 iunie FOTO Shutterstock

Pentru marcarea, la nivel naţional, a „Zilei Internaţionale împotriva Consumului şi Traficului Ilicit de Droguri - 26 iunie 2020”, Agenţia Naţională Antidrog (ANA) lansează, anul acesta, un concurs de fotografie tematică, subsumat campaniei naţionale media de prevenire a consumului noi substanţe psihoactive ”FII LIBER!.

În acest sens, în contextul pandemiei COVID-19, pentru a preveni răspândirea virusului şi pentru a respecta măsurile de asigurare a distanţării sociale, concursul se va derula în mediul online, respectiv pe reţelele de socializare Facebook şi Instagram.

Fotografiile vor conţine imagini de promovare a alternativelor de viaţă sănătoasă, sport, natură, activităţi alături de prieteni şi familie, etc. Imaginile vor transmite mesaje pozitive şi vor fi realizate special pentru acest eveniment, având ca element de individualizare, în conţinutul lor, ca text scris, mesajul „Fii liber”.

Concursul se va desfăşura la nivel naţional, exclusiv pe pagina de Facebook a ANA, cu promovare şi pe pagina oficială de Instagram, începând de astăzi, 26 iunie 2020, până la data de 27 iulie 2020, ora 10.00, iar jurizarea va avea loc în perioada 28 - 31 iulie 2020.

În data de 3 august 2020, lista câştigătorilor va fi postată pe site-ul ANA (www.ana.gov.ro) şi pe paginile de Facebook şi Instagram, urmând ca în perioada imediat următoare să se organizeze evenimentul de premiere. Vor fi premiate cele mai reprezentative trei fotografii, respectiv: premiul I - bicicletă, premiul al II-lea – trotinetă şi premiul al III-lea – căşti wireless, fiind acordate, totodată, şi materiale promoţionale ale campaniei.

La finalul concursului se va realiza un colaj cu lucrările reprezentative, care va fi promovat pe paginile de Facebook ale Agenţiei Naţionale Antidrog, respectiv, ale Centrelor de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog judeţene, după obţinerea acordului de utilizare a fotografiilor.

Prin derularea campaniei „FII LIBER!”, Agenţia Naţională Antidrog îşi propune informarea, educarea şi conştientizarea elevilor şi studenţilor în legătură cu efectele şi riscurile consumului de substanţe noi psihoactive, în vederea neînceperii şi/sau evitării trecerii de la consumul ocazional sau recreaţional, la consumul regulat la nivelul populaţiei.

Pe aceeaşi temă:

Doi traficanţi de droguri, reţinuţi de poliţişti. Cu cât vindeau o doză

Şofer sub influenţa drogurilor, prins de poliţişti conducând pe strada Muşeţelului

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite