Concurs. Cel mai bun film despre oraşul natal, premiat de autorităţi cu 1.500 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cetăţenii de pe malul Borcei pot participa la concursul de filme despre Călăraşi FOTO Adevărul
Cetăţenii de pe malul Borcei pot participa la concursul de filme despre Călăraşi FOTO Adevărul

Călărăşenii pasionaţi de arta cinematografică în diversele ei forme au ocazia să câştige bani. Cel mai bun film despre Călăraşi va fi premiat de autorităţile locale cu 1.500 de lei impozabili.

Filmul de prezentare a localităţii – va avea durata de maximum 300 secunde, dedicate prezentării localităţii şi împrejurimilor. Vor fi punctate caracterul obiectiv şi determinant al filmului cât şi valenţele sale cinematografice.

Calendarul de desfăşurare al concursului:

- perioada  17 iulie 2017 – 8 septembrie 2017 –
înscrieri videoclipuri la sediul Muzeului Municipal Călăraşi .
- 11 septembrie 2017 – jurizarea videoclipurilor
- 15 septembrie 2017 – anunţarea câştigătorilor
Organizatorii îşi rezervă dreptul de modificare a datelor de concurs anunţând în prealabil acest lucru.

Dreptul de participare:

La concurs poate participa orice cetăţean cu vârsta minimă 14 ani.
Participanţii pot înscrie în concurs maximim 2 videoclipuri.
Filmul prezentat în concurs nu trebuie să fi fost prezentat într-un alt context public;
Producţiile video trebuie să integreze următoarele elemente - stema oraşului, date istorice referitoare la localitate, clădiri reprezentative, elemente recognoscibile ale cadrului natural înconjurător, ideea creativă urmărind poziţionarea localităţii în contextul naţional ca fiind una pozitivă.

Sunt interzise cu desăvârşire:

- utilizarea unui limbaj obscen sau a unor contexte vizuale cu caracter imoral;
- folosirea la filmări a unor însemne rasiste sau care instigă la violenţă interetnică;
- crearea unor scene care să atenteze la integritatea fizică şi morală;
Organizatorul îşi rezervă dreptul de a elimina din concurs producţiile care au caracter tendenţios sau care nu respectă condiţiile mai sus-menţionate. Nu vor fi trecute pe generic datele de recunoaştere ale realizatorilor filmului sau alte elemente care ar putea conduce, implicit, la recunoaşterea identităţii acestora. Datele de contact ale concurenţilor vor fi precizate în Fişa de participare. Responsabilitatea în ceea ce priveşte drepturile de autor asupra materialelor auxiliare video, audio sau grafice incluse în scurtmetraj, aparţine în exclusivitate realizatorilor acestuia.

Detalii tehnice:

Calitatea audio şi video a produsului final trebuie să fie corespunzătoare unei bune vizionări, iar editarea se poate face cu orice soft de prelucrare video. Se recomandă ca produsul final să fie în format avi, mpg, wmv sau orice altă encodare, care va permite vizionarea materialului cu Windows Media Player.

Filmul poate fi predat pe suport CD sau DVD, introdus în carcase corespunzătoare, pentru expedierea în siguranţă a acestora.Pe coperta fiecărei carcase vor fi menţionate, numele participantului, şi titlul filmului, iar pe suportul CD sau DVD, vor fi trecute doar titlul şi motto-ul  fără niciun alt element de identificare personală. Fiecare CD sau DVD va conţine un singur film. Din motive de jurizare nu se admit mai multe filme pe acelaşi disc.

„Având în vedere că acest concurs nu urmăreşte relevarea unui grad ridicat de profesionalism în realizarea tehnică a materialelor video, organizatorii, în speţă juriul concursului, vor avea în vedere, în primul rând, criteriile artistice şi cele de reprezentare, pe care participantii trebuie să le demonstreze. Vor fi urmărite originalitatea, ineditul, obiectivitatea şi spontaneitatea în realizarea scurtmetrajelor”, spun organizatorii.
Se va acorda un singur premiu în valoare de 1500 lei (impozabil) filmului care va fi desemnat câştigător de către juriul special constituit. Toţi concurenţii vor primi diplome de participare.
 

Vă recomandăm şi:

Răducu Filipescu, despre finanţarea sportului local: "Dacă lăsăm lucrurile aşa, fotbalul şi handbalul vor dispărea"

Fundaţia Alexandrion a organizat o dezbatere privind nevoile de finanţare ale sportului românesc

AHC Dunărea Călăraşi, în semifinalele Cupei României la handbal. Echipa antrenată de Aihan Omer a învins Dinamo Bucureşti

CălăraşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite