Cel mai mare spital de urgenţă din Bărăgan va fi dotat cu RMN. Contractul în valoare de 7,3 milioane lei pentru achiziţionarea aparaturii a fost semnat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spitalul din Călăraşi începe să iasă din criză, iar pacienţii vor beneficia de servicii medicale de calitate, nemaifiind nevoie ca aceştia să fie trimişi la Bucureşti pentru investigaţii compleze. Un aparat RMN va ajunge pe malul Borcei, procedura de achiziţie fiind în derulare.


Preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Vasile Iliuţă a anunţat că s-a semnat  contractul subsecvent pentru RMN. “Valoarea cu TVA este de 7.314.000 lei. Sperăm să îl avem cât mai repede în Spitalul Judeţean de Urgenţă Călăraşi, montat şi dat în folosinţă”, a spus Iliuţă, după ce în urmă cu o lună CJ a decis să aloce bani pentru echipamente.
Pentru a atrage specialişti, dar şi pentru confortul pacienţilor care până acum erau obligaţi să meargă la Bucureşti sau Constanţa pentru invetigaţii amănunţite, CJ a direcţionat peste un milion de lei din excedentul rezultat la încheierea exerciţiului bugetar 2015 pentru a dota unitatea medicală.

Este vorba despre un echipament RMN, truse chirurgicale, o masă de operaţie, linii de ventilaţie şi intubaţie pentru nou-născuţi, o staţie de sigilare vasculară, un aparat de anestezie, o linie de bronhoscopie pentru copii şi adulţi, aparat de radiologie digitală convenţională şi imagistică medicală (colonoscopie virtuală) şi un angiocomputer tomograf .

90% din preţ, suăortat de Ministerul Sănătăţii

Pentru aceste echipamente, CJ va suporta 10% din cost, restul de 90% va fi achitat de Ministerul Sănătăţii. Numai RMN-ul, un echipament deosebit de important care îi va ajuta pe medici să pună diagnostice precise, costă peste 7.000.000 lei. Celelalte aparate au preţuri cuprinse între 1.000 şi 500.000 de lei. Şi directorul medical al Spitalului, conf.univ.dr. Laurenţiu Beluşică spune că acest lucru reprezintă o victorie pentru actul medical la standard europene. 

Licitaţie pentru "medic de gardă"

În urmă cu trei luni, când a fost repartizat la Călăraşi să conducă spitalul până la sfârşitul anului, acesta a spus că primul său obiectiv vizeaază acordarea unor servicii de calitate. “Pacienţii nu vor mai pleca din Călăraşi să se trateze la Bucureşti, vor fi trataţi cum se cuvine pe plan local”, declara Beluşică. Recent, acesta, alături de autorităţile locale, au pus la punct o strategie pentru a acoperi criza de medici. Directorul medical a anunţat că vrea să aplice o metodă folosită des în străinătate: scoaterea la licitaţie a serviciului „medic de gardă“.

Vă recomandăm şi:

Propunerea care ar putea stopa problema lipsei medicilor: directorul spitalului din Călăraşi vrea să scoată la licitaţie posturile neocupate

„Memorandumul de la Călăraşi – cu degetul pe rană!”. Soluţii pentru reformarea sistemului medical, de ce trebuie plătiţi toţi medicii la fel

Cel mai mare spital din Bărăgan caută voluntari. 11 călărăşeni ajută deja bolnavii, ce condiţii se impun

Cum vrea Spitalul din Călăraşi să atragă medici: acces liber la literatură ştiinţifică şi congres, masă şi casă gratis

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite