Case într-o fostă cazarmă. Consiliul Judeţean construieşte locuinţe pentru medicii care vin să profeseze la Călăraşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O fostă cazarmă care, iniţial, s-a dorit un azil de 5 stele pentru bătrânii din Călăraşi, are toate şansele să ajungă bloc de locuinţe pentru medicii care vin să profeseze la Spitalul Judeţean de Urgenţă. Consiliul Judeţean intenţionează să construiască pe terenul fostei unităţi militare, case pentru specialiştii în sănătate.


În planul de investiţii pentrul anul 2016, CJ a alocat 700.000 de lei pentru realizarea studiului de fezabilitate, locuinţe pentru specialişti, în zona fostei cazărmi de pe strada Independenţei. Blocul ar urma să fie ridicat din fonduri ANL, CJ demarând deja procedurile la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice pentru obţinerea de fonduri.

Recent, consilierii judeţeni au luat în discuţie o iniţiativă menită să atragă medicii la Călăraşi. Cu unamitate de voturi, proiectul de hotărâre care a vizat darea  în folosinţă  gratuită a unui teren aflat în proprietatea publică a judeţului Călăraşi, Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe(ANL) a fost aprobat. Este vorba de o suprafaţă de teren de 2.000 metri pătraţi, situată pe terenul fostei Unităţi Militare din cartierul Măgureni.

Conform preşedintelui CJ, Vasile Iliuţă, aici ANL va  construi 3 blocuri cu maximum 3 etaje ce vor avea în componenţă 40 de unităţi locative. Acestea vor fi  date, în regim de închiriere, medicilor care vine să profeseze la Călăraşi. CJ va asigura din bugetul propriu resursele necesare pentru execuţia şi finalizarea lucrărilor tehnico-edilitare, aferente construcţiei( apă , canalizare, energie termică şi electrică, gaze , telefonie, căi de acces, alei pietonale,  spaţii verzi).

În administrarea statului

Fosta unitate militară din strada Prelungirea Independenţei din Călăraşi a intrat în administrarea Consiliului Judeţean în 2012. În termen de 10 ani aici trebuie să se realizeze proiecte de ordin social şi economic, în caz contrar terenul, însumând aproximativ 17 hectare, se va întoarce în proprietatea statului.

În vara anului 2014, CJ avea planuri măreţe care însă s-au spulberat din cauza lipsei de fonduri. Aleşii anunţatu că în următorii doi ani, pe locul cazărmii din Călăraşi se va înălţa un complex medical de lux ce va cuprinde trei azile şi un spital de geriatrie. Consilierii judeţeni aprobaseră atunci şi documentaţia tehnico-economică a investiţiei europene ce însuma 12,5 milioane de euro, însă proiectul a fost abandonat.

Vă recomandăm şi:

Consiliul Judeţean Călăraşi are palat vechi de un secol. Bijuteria arhitectonică va fi reabilitată cu bani europeni

Şedinţă ordinară la CJ. Proiectul de hotărâre privind aprobarea bugetului propriu al judeţului, pe ordinea de zi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite