Călăraşi: UPDATE Circulaţia trenurilor pe ruta Bucureşti-Constanţa, dată peste cap de hoţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe trenuri sunt blocate pe linie din cauza unui incident petrecut în apropiere de staţia CFR Lehliu.

ORA 12.43. Călătorii trenului rapid 682 Constanţa-Bucureşti au ajuns în Giuleşti, cu aproximativ 50 de minute întârziere. În vagoane sunt 60 de pasageri. Deoarece cablurile electrice au fost furate, garniturile de tren sunt transportate cu o locomotivă Diesel, din zona Săruleştiului până la Fundulea, unde se decuplează vagoanele şi sunt preluate de locomotive electrice. 

Oamenii spun că nu vor mai circula cu trenul, deşi sunt pensionari care beneficiază de călătorii gratuite. Unii spun că aceste fapte ar trebui luate cu mult mai în serios şi pedepsite corespunzător. „Aceste fapte ar trebui încadrate la categoria terorism, deoarece pot pune în pericol viaţa oamenilor“, spune Liliana Marcu (56 de ani).

ORA 9.15. Comisarul Panait Niţu, adjunctul şefului Poliţiei Transporturi Călăraşi, ne-a declarat că circulaţia se desfăşoară în prezent cu dificultate. „Se circulă cu întârzieri pe ruta Bucureşti-Constanţa pentru că se merge cu locomotivă Diesel pentru că nu există curent. La faţa locului se încearcă remedierea defecţiunii“, a precizat comisarul Panait. Anchetatorii mai spun că nu au reuşit să dea de urma hoţilor, iar echipele de la Siemens încearcă să repună firul în funcţiune. Panait a mai precizat că se circulă doar pe un singur fir.

Purtătorul de cuvânt al Companiei Căilor ferate Române, Oana Brânzan, ne-a declarat că în acest moment se face centralizarea tuturor trenurilor care circulă pe această rută. „Adunăm toate informaţiile pentru a vedea exact despre câte trenuri este vorba şi ce întârzieri au“, a spus Oana Brânzan.

Au tăiat firul de contact

Persoane neindentificate au tăiat azi-noapte, în jurul orei 01.00, firul de contact din reţeaua electrică de tracţiune. Incidentul s-a petrecut în apropiere de staţia Lehliu, însă, se pare că infractorii nu au reuşit să fure nimic. Poliţiştii de la Serviciul Transporturi sunt acum la faţa locului pentru cercetări.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite