Călăraşi: Panoul de la Mircea Vodă, demontat după ce o fetiţă a fost ucisă pe zebră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma accidentului mortal de luni seară în care o fetiţă şi-a pierdut viaţa, panoul publicitar care, spune şoferul, i-a afectat vizibilitatea, a fost demontat.

Viorel Matei, şoferul tragediei se apără, invocând faptul că pe scuar se afla un panou publicitar care acoperea indicatorul „trecere de pietoni.
Luni seară când s-a petrecut accidentul, Viorel Matei a declarat la Poliţie că nu avea viteză mare şi autoutilitara pe care o conducea avea probleme cu frânele.

Rudele şoferului spun că acesta nu a dorit să se întâmple o asemenea tragedie şi dau vina pe un panou publicitar, care nu era poziţionat cum trebuie şi din cauza acestuia nu a avut vizibilitate.

Tatăl lui Viorel Matei îşi apără fiul „ Nimeni nu a vrut să se întâmple aşa ceva, băiatul meu nu a văzut-o pe fetiţă şi pe mama ei din cauza panoului care acoperea indicatorul, mai ales că era noapte. Păcat de copil că a murit, dar în acelaşi timp şi Viorel plăteşte pentru că avut ghinion în acea seară,“ spune, supărat, tatăl acestuia.

Două familii distruse

Într-o fracţiune de secundă, două familii au fost distruse. Familia Pilaf a trebuit să îşi ia rămas-bun de la micuţa de 4 ani, iar soţia şi cei doi copii ai lui Viorel Matei au fost nevoiţi să-şi vadă tatăl în cătuşe. Durere şi tristeţe pentru o clipă de neatenţie.

Replica primarului

Nicolae Dragu, primarul oraşului Călăraşi spune că panoul a fost demontat la solicitarea unui anonim. Edilul ne-a declaratcă a fost contactat telefonic de un avocat care nu şi-a dezvăluit identitatea, dar care i-a spus să demonteze panoul pentru că din cauza acestuia s-a produs nefericitul accident „Avocatul nu a vrut să se prezinte şi mi-a spus că cel mai probabil accidentul s-a produs din cauza vizibilităţii reduse de panoul publicitar amplasat în dreptul trecerii de pietoni. Cred că cel care m-a sunat este avocatul şoferului vinovat de accident“, povesteşte edilul oraşului. 

„Chiar dacă nu avea vizibilitate, asta nu înseamnâ că nu este vinovat, pentru că oraşul este mic, el mergea pe strada principală şi e imposibil să nu ştie că acolo este trecere de pietoni, mai ales că este şi Şcoala Generală numărul 8. La un asemenea accident, e clar că avea viteză mare şi trebuie să plătească pentru ce a făcut, nu să dea vina pe un simplu panou, “ a încheiat primarul Dragu.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite