Călăraşi: Evacuările de la M9 au aprins disputele între autorităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătoarea Gabriela Tănase, vicepreşedintele Tribunalului, demontează, într-un comunicat de presă acuzaţiile primarului Nicolae Dragu referitoare la sentinţele pronunţate în dosarul evacuaţilor.

Sesizarea adresată Tribunalului de primar nu avea antetul instituţiei emitente, număr de înregistrare, este nesemnată şi nu are ştampila acesteia, şi era transmisă de pe o adresă de e-mail privată. „Sesizarea comunicată Tribunalului Călăraşi de primarul Nicolae Dragu, prin adresa nr. 21138/10.06 2010, înregistrată pe 14.06.2010 a fost verificată şi a scos în evidenţă că toate cauzele secţiei de contencios administrativ, care au fost şi sunt pe rol şi în care Consiliul Local, reprezentat de consilierul juridic împuternicit de primarul municipiului, au avut temei legal.

Despre numitul Vlada Ion se spune că nu există nicio legătură probată printr-o sentinţă penală definitivă, între agresiunea presupus comisă de el asupra domnului primar Dragu Nicolae şi completul condus de judecătoarea Tudorache,“ se precizează în comunicat.

Acuzaţii grave

Săptămâna trecută, primarul Călăraşiului, Nicolae Dragu, a lansat acuzaţii la adresa judecătorilor care au soluţionat dosarele primăriei de-a lungul timpului. Purtătorul de cuvânt al Tribunalului menţionează că judecătorii nu au avut niciun conflict personal cu primarul Dragu.

În dosarul privind pe Ion Vlada, evacuatul de la blocul M9, purtătorul de cuvânt spune că judecătorul a respins cererea acestuia, reclamantul fiind îndrumat să se adreseze instituţiilor abilitate.

S-a respectat procedura

Se aminteşte şi de şedinţa publică din 15.06.2010, când judecătorul a întrebat juristul Primăriei dacă formulează cererea de recuzare împotriva sa, dar a primit răspuns negativ. Referitor la verificările sentinţelor pronunţate în cauzele care vizau locatarii de la M9 se menţionează că  dosarele în care au fost pronunţate hotărârile au respectat procedura judecătorească, iar nemulţumiţii se pot adresa instanţei de control judiciar.  În acelaşi comunicat se mai specifică faptul că verificarea neregulilor reclamate au făcut deja obiectul analizei de către instanţă şi nu se pot face aprecieri asupra legalităţii soluţiilor definitive pronunţate în cauză.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite