Anchetă. Cinci persoane au fost reţinute în dosarul traficanţilor de ţigări de un milion de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinci persoane, bănuite că au făcut contrabandă cu ţigări au fost reţinute, luni, pentru 24 de ore, de către anchetatorii călărăşeni.

 În urma celor 34 de percheziţii domiciliare efectuate pe 7 februarie, în Municipiul Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Călăraşi, Galaţi şi Argeş, la mai multe persoane bănuite de contrabandă cu ţigări şi evaziune fiscală, Parchetul de pe lângă Tribunalul Călăraşi a dispus ca urmărirea penală să se efectueze în continuare faţă de 15 persoane.

Ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor Călăraşi au luat măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore faţă de 5 dintre persoanele bănuite, respectiv, 4 bărbaţi şi o femeie, cu vârste cuprinse între 35 şi 51 de ani, din judeţele Galaţi şi Ilfov, urmând ca aceştia să fie prezentaţi instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

Pagubă de un milion de lei

Cei anchetaţi sunt bănuiţi că în cea de-a doua jumătate a anului 2013 ar fi  transportat, depozitat şi comercializat peste 2.000.000 de ţigarete de contrabandă, provenite din Republica Moldova şi Ucraina, prejudiciul creat prin comiterea activităţilor ilicite fiind estimat la 1.000.000 de lei. Din locuinţele acestora, oamenii legii au confiscat aproximativ 226.000 de ţigări de contrabandă, 35.620 de lei şi 12.410 euro şi au indisponibilizat 2 autovehicule care ar fi fost folosite la comiterea activităţilor ilicite.

Vă recomandăm şi:

Confiscări. Ce au găsit poliţiştii acasă la traficanţi: sume mari de bani, ţigări de contrabandă şi maşini de lux

Mascaţii, pe urmele contrabandiştilor din Crivăţ şi Frumuşani.  Percheziţii la suspecţi de evaziune cu ţigări

Percheziţii la sediile unor firme şi locuinţe din Arad,  Bucureşti, Prahova, Giurgiu, Călăraşi şi Ialomiţa

Percheziţii la membrii unei grupări din Bucureşti şi Călăraşi. Mai mulţi administratori şi manageri ar fi delapidat peste 450.000 de euro

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite