Alertă meteo: Iarna se întoarce. Vreme rea în toată ţara, cu ninsori şi ploi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Meteorologii au emis noi informări şi avertizări de vreme rea pentru mai multe zone din ţară. Sunt aşteptate ninsori şi ploi în cea mai mare parte din ţară.

Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM) a emis o informare meteo de precipitaţii în general moderate cantitativ. Informarea este valabilă în intervalul 08 ianuarie, ora 10.00 – 09 ianuarie, ora 10.00.

În intervalul menţionat, temporar vor fi precipitaţii în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în jumătatea de sud a teritoriului, unde se vor acumula în general 15...25 l/mp. Precipitaţiile vor fi mai ales sub formă de ninsoare, exceptând Câmpia Română şi Dobrogea, unde vor predomina ploile, iar din orele serii de vineri (8 ianuarie) se vor semnala şi ninsori şi lapoviţă.

În următoarele zile şi pe aproape întreg parcursul săptămânii viitoare, probabilitatea de apariţie a intervalelor cu precipitaţii va fi ridicată, concomitent cu instalarea unei mase de aer rece.

În intervalul 08 ianuarie, ora 12.00 – 09 ianuarie, ora 04.00, este în vigoare o avertizare de tip Cod galben de ninsori însemnate cantitativ. În intervalul menţionat, în Munţii Banatului, în Carpaţii Meridionali şi de Curbură va ninge, iar local în Oltenia, nord-vestul Munteniei, precum şi în sudul şi sud-estul Transilvaniei vor predomina ninsorile. Ninsorile vor fi însemnate cantitativ şi se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent.

Vă mai recomandăm şi:

Etapa a II-a de vaccinare anti-COVID-19 se apropie cu paşi mari. Cine se poate imuniza după 15 ianuarie

Cu ce ne vaccinăm: Pfizer sau Moderna? O dilemă inutilă

Călăraşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite