ADR Sud Muntenia: 1.093 de proiecte prin care se solicită 6,5 miliarde lei fonduri nerambursabile, depuse în 2018

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Conducerea ADR Sud Muntenia FOTO ADR
Conducerea ADR Sud Muntenia FOTO ADR

Aproximativ 100 de proiecte au fost depuse la ADR Sud Muntenia în acest an, în judeţul Călăraşi, valorea neramburabilă solicitată fiind de 826,76 milioane lei. Dintre acestea, în 31 de cazuri au fost semnate contracte, cu o valoare de 187,27 milioane lei.

 „Anul 2018 a avut în prim-plan, din punctul de vedere al desfăşurării activităţii, derularea Programului Operaţional Regional, în regiunea Sud Muntenia. Până la această dată, la nivelul regiunii noastre au fost depuse 1.093 de proiecte (inclusiv aplicaţiile depuse în cadrul SUERD), prin care se solicită fonduri FEDR şi de la bugetul de stat în valoare de aproximativ 6,5 miliarde de lei. Dintre acestea, s-au semnat până în prezent contractele de finanţare pentru 435 de aplicaţii, prin care beneficiarii vor obţine fonduri nerambursabile ce depăşesc 1,46 de miliarde de lei”,  a declarat Liviu Muşat, directorul ADR Sud Muntenia.

Totodată, în ultimul trimestru al anului, Agenţia, ca urmare a solicitărilor venite din partea Autorităţii de Management pentru Programul Operaţional Regional (AMPOR) a evaluat cu prioritate proiectele aferente dezvoltării infrastructurii de sănătate (Axa prioritară 8) şi a îmbunătăţirii infrastructurii educaţionale (Axa prioritară 10) pentru creşterea gradului de absorbţie a fondurilor europene.

De asemenea, Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia a fost desemnată de AMPOR să efectueze verificarea financiară a cererilor de finanţare depuse în cadrul Axei prioritare 11 – Cadastru, apel cu alocare naţională. 2018 a reprezentat şi aniversarea a 20 de ani de dezvoltare regională în Sud Muntenia, cel mai semnificativ rezultat fiind implementarea a 1.668 de proiecte cu o valoare totală de aproximativ 1,5 miliarde de euro.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite