Actele necesare pentru plata ajutorului de deces se trimit pe mail la Casa de Pensii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Plata ajutoarelor deces se face de către Casa de Pensii FOTO I.S.
Plata ajutoarelor deces se face de către Casa de Pensii FOTO I.S.

Pe toată perioada stării de urgenţă, Casa Judeţeană de Pensii Călăraşi anunţă că activitatea de relaţii cu publicul se face numai prin telefon, e-mail, fax şi poştă.

I. Persoanele care îndeplinesc condiţiile cumulativ de vârstă şi stagiu de cotizare necesar pentru acordarea pensiei anticipate, anticipate parţiale, limită de vârstă redusă (cu grupă de muncă), limită de vârstă-vârstă standard de pensionare, pensie de urmaş şi cei care solictă pensie de invaliditate şi au emisă decizie de încadrare în grad de invaliditate (de către Comisia de Expertiză  Medicală) pot înregistra telefonic sau pe e-mail solicitarea de înscriere la pensie, după caz, conform procedurii de aici http://www.cjpcalarasi.ro/index.php/despre-noi/comunicate/72-comunicat

 II.  Plata ajutoarelor de deces se va face în cont bancar sau prin mandat postal.

• Actele necesare solicitării ajutorului de deces pentru persoanele care la data decesului aveau calitatea de pensionari sunt: cerere tip (se poate descărca de pe site-ul instituţiei www.cjpcalarasi.ro, de la secţiunea formulare), copie act identitate solicitant, copie certificat de deces, dovada suportării cheltuielilor de deces (factură de la firma de pompe funebre/chitanţă de la biserică), nr. de telefon solicitant, extras de cont bancar.

• Actele necesare în cazul solicitării ajutorului de deces pentru persoana care la data decesului era asigurat (salariat): cererea tip (se poate descărca de pe site-ul instituţiei www.cjpcalarasi.ro, de la secţiunea formulare), model adeverinţă ajutor de deces pentru asigurat, copie act de identitate solicitant, copie certificate de deces, dovada suportării cheltuielilor de deces (factură de la firma de pompe funebre/chitanţă de la biserică), nr. de telefon solicitant, extras de cont bancar sau a unui membru de familie al acestuia sunt: cererea persoanei care solocită acordarea ajutorului de deces, model adeverinţă ajutor deces pentru membru de familie, declaraţie (se completează numai în cazul solicitării ajutorului de deces pentru membru de familie), copie act de identitate solicitant (din care să rezulte gradul de rudenie cu decedatul sau după caz actul care atestă calitatea de curator/mandatar), copie certificate de deces, dovada suportării cheltuielilor de deces, nr. de telefon solicitant, extras de cont bancar.

În funcţie de domiciliul/Casa de pensii în evidenţa căreia se afla dosarul de pensie al persoanei decedate, documentele se vor trimite astfel:

• Pentru Casa Judeţeană de Pensii Călăraşi pe adresa de e-mail: cjpcalarasi@gmail.com, ioana.echim@cnpp.ro, oana.chiru@cnpp.ro sau prin poştă/firmă de curierat la adresa instituţiei din Călăraşi, str.Flacăra, nr. 57-59.

• Pentru Casa Locală de Pensii Olteniţa pe adresa de e-mail: cjpolcalarasi@cnpp.ro sau prin poştă/firmă de curierat la adresa Casei Locale din Olteniţa, Str. Argeşului, nr.50, bloc. Colţ, parter

III. Contribuţia de asigurări sociale se poate achita prin mandat poştal sau prin virament cu ordin de plată, conform datelor de aici: http://www.cjpcalarasi.ro/index.php/despre-noi/comunicate/73-comunicat-suspendare-plata-prin-casiere-a-contributiei-de-asigurare-sociala

Ordinul de plată se va completa astfel:

• la rubrica „BENEFICIAR” se va completa “Casa Judeţeană de Pensii Călăraşi”;

• la rubrica „COD DE IDENTIFICARE FISCALĂ” se va completa codul Casei Judeţene de Pensii Călăraşi, „13604637”;

• la rubrica „REPREZENTÂND” se va completa „contribuţia CAS, pentru NUMELE ŞI PRENUMELE ASIGURATULUI, urmat de CNP-ul acestuia.”

Începând cu data de 09.01.2020 cuantumul contribuţiei de asigurări sociale este de 558 lei pe lună.

IV. Eliberarea de negaţii E101 pentru persoanele care desfăşoară muncă sezonieră în Germania, nu se vor mai elibera atâta timp cât statele se află în stare de urgenţă şi au graniţele închise.

V.Alte cereri, solicitări privind:

• recalcularea drepturilor de pensie cu perioade lucrate după pensionare (după data de 01.04.2001);

• schimbarea modalităţii de plată a pensiei din mandate poştale în cont curent sau cont de card şi din cont current/cont de card în mandate poştale;

• depunerea încetării contractului de muncă în vederea punerii în plată a pensiilor anticipate/anticipate parţiale;

• schimbarea numelui şi/sau adresei; transferul dosarului de pensie;

• plata pensiilor neîncasate; solicitarea  de acordare a biletelor de tratament;

• eliberarea adeverinţei de stagiu de cotizare;   eliberarea copiei deciziei de pensie sau a buletinului de calcul;

• eliberarea adeverinţei cu cuantumul pensiei; alte solicitări care nu implică depunerea actelor în original

  vor fi transmise prin:

• Poşta Română sau firme de curierat la adresele:

Casa Judeţeană de Pensii Călăraşi – Călăraşi, str. Flacăra, Nr. 57-59

Casa Locală de Pensii Olteniţa – Olteniţa, str. Argeşului, nr. 50, bl. Colţ, parter

• e-mail: cjpcalarasi@gmail.com, cjpolcalarasi@cnpp.ro

• fax: 0242-316918

 Pentru orice informaţii, sugestii, recomandări, cetăţenii păot suna la numerele de telefon:

• 0242-315235

• 0242-318959

• 0242-314960

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite