Zona viticolă Dealu Mare devine destinaţie de top pentru cicloturism

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Faimoasa regiune viticolă Dealu Mare, cuprinsă pe teritoriul judeţelor Prahova şi Buzău, va deveni una dintre cele mai atractive destinaţii pentru cicloturism. Un proiect pilot a fost lansat de către Carpathian Tourism Cluster Romania, o reţea inovativă de parteneri ce promovează turismul în zona carpatică. Colaboratori ai proiectului intitulat „Traseul Cicloturistic Dealu Mare" sunt Cycling Romania, asociaţia de dezvoltare în tur

Noul „Traseu Cicloturistic Dealu Mare" traversează cele mai frumoase porţiuni ale regiunii Dealu Mare, oferind turiştilor pe bicicletă o minunată ocazie de a se bucura de cultura specifică locală, tradiţiile culinare şi oenologice şi bogăţiile naturii.

"Traseul începe lângă Ghighiu şi se termină la mănăstirea Ciolanu, traversând cele mai importante zone viticole la Seciu, Urlaţi, Ceptura, Tohani, Săhăteni, Pietroasele şi Merei. În cramele de aici vor fi posibile degustări de vinuri, în timp ce în Buzău turiştii vor putea lua parte la o adevărată aventură culinară, participând la o vânătoare de trufe în pădure", ne-a declarat Juranda Kirschner, preşedintele asociaţiei de dezvoltare în turism Monteoru Renaissance.

Mai multe mănăstiri pot fi vizitate la Ghighiu, Vărbila, Jercălăi şi Ciolanu. Alte puncte de interes pentru turişti sunt siturile arheologice, cum ar fi mormintele tracice de la Naeni, aşezările romane de la Pietroasele, muzee traditonale de artă, conacul Bellu din Urlaţi, produse de la stână la Năeni, liniştea pădurilor de stejar (Plopu) şi staţiunea balneo-climaterică cu apă sărată de la Sărata Monteoru.

„Traseul Cicloturistic Dealu Mare" are o lungime de 140 km şi poate fi parcurs în cinci zile de către cicliştii cu nivel mediu de pregatire fizică, având în vedere că terenul este atât plat, cât şi deluros. Proiectul are ca ţinte şi turiştii care vin pentru o zi sau pentru un întreg weekend din Bucureşti, Ploieşti sau Braşov. Proiectul Dealu Mare include editarea de hărţi pentru cicloturism şi organizarea de evenimente cicliste şi competiţii pentru promovarea regiunii pe teritoriul României şi în afara sa.

Începând cu acest an se vor efectua ture organizate asigurând biciclete, ghid turistic, transport, cazare şi masă. Mircea Crisbăşanu, coordonatorul proiectului şi manager al Cycling Romania este de părere că zona Dealu Mare are numeroase avantaje şi arată un potenţial pentru cicloturism în continuă creştere.

„Punctul de start al traseului este aproape de Bucureşti, la doar 60 km distanţă, iar mijloacele de a ajunge în regiunea Dealu Mare vor fi considerabil uşurate de construirea sectorului de autostradă Bucureşti - Ploieşti. Traficul rutier de-a lungul traseului este redus, acest aspect oferind cicliştilor şansa de a admira pe deplin frumosul peisaj cu specific colinar. Calitatea drumurilor este bună, în timp ce clima este excelentă pentru cicloturism, întrucât zona este amplasată de-a lungul paralelei 45, asemenea nordului Italiei sau regiunii Bordeaux", ne-a declarat Mircea Crisbăşanu.

Proiectul „Traseul Cicloturistic Dealu Mare" este un proiect pilot şi parte a strategiei de dezvoltare a cicloturismului iniţiată de Carpathian Tourism Cluster Romania.

BuzăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite