VIDEO Zeci de maşini de teren au urcat încărcate cu tone de ajutoare în satele izolate din Munţii Buzăului: „Suntem foarte fericiţi când vedem bucurie“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maşinile de teren într-un sat izolat din Munţii Buzăului FOTO GTC Motorsport
Maşinile de teren într-un sat izolat din Munţii Buzăului FOTO GTC Motorsport

La jumătatea lunii decembrie, zeci de maşini puternice, pline cu ajutoare, ajung la familiile sărmane cu mulţi copii şi la bătrâni din cătune cocoţate între crestele Munţilor Buzău.

Campania umanitară off-road de Crăciun, organizată zilele trecute, a implicat peste 70 de maşini, cu peste 170 de voluntari, care au transportat în satele din Nehoiu şi Brăeşti peste 12 tone de produse alimentare şi de igienă. 

De câţiva ani, locuitorii din satele izolate aflate în Munţii Buzăului sunt vizitaţi cu ocazia sărbătorilor importante de către voluntari din cadrul clubului GTC Motorsport, împreună cu cei de la Kaufland România şi asociaţia Reality Check, care le aduc alimente şi alte bunuri mai greu de procurat, în special pe timpul iernii, când zăpada blochează singurele căi de acces spre cătune. 

Anul acesta, convoiul format din maşini de teren a străbătut timp de două zile cătunele izolate din munţi, voluntari ajungând la 220 de bătrâni, precum şi la 330 de copii din familii defavorizate. Cele 550 de pachete distribuite au constat în alimente, produse de bază, haine şi încălţăminte achiziţionate de către voluntarii implicaţi.

Acţiunea a fost precedată de o acţiune de pregătire, în care toate pachetele transportate au fost pregătite de către aceiaşi voluntari.

Campania face parte din demersurile anterioare ale clubului GTC Motorsport, care a derulat mai multe acţiuni menite să ajute comunităţile din Buzău, aflate în situaţii nefavorabile de viaţă şi să sporească interesul autorităţilor locale în ceea ce priveşte viitorul acestora. 

”Suntem foarte fericiţi atunci când vedem pe chipurile oamenilor pe care îi întâlnim bucurie, inocenţă, zâmbete stinghere şi recunoştinţă pură. Aceasta este motivaţia noastră, asta ne face să venim an de an într-un număr atât de mare şi să ne mobilizăm pentru a răspândi binele, celor care au atâta nevoie de el”, a declarat şi  Răzvan Cirap, preşedintele clubului off-road.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite