VIDEO Unde se mai găsesc gustoasele mure Navaho, cele mai mari fructe de pădure

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă vă este poftă de mure, atunci nu mai e timp de pierdut, pentru că le trece vremea peste mai puţin de o lună. Dacă sunteţi în trecere prin Buzău, numai un click pe internet vă desparte de posibilitatea de a gusta cel mai apreciat soi de mure, denumit Navaho, cu fructul cât o căpşună şi o combinaţie deosebită de arome.

Peste trei hectare din terenul familiei Tudor este cultivat cu butaşi de muri Navaho, un soi care oferă o producţie de peste 15 kilograme de fructe pe plantă. 

Zilnic sunt culese între 80 şi 100 de kilograme de mure, care ajung la clienţi din Buzău, Braşov şi Bucureşti. O caserolă cu 500 de grame de fructe costă între 4 şi 5 lei.

Murele pot fi gustate de cei care le vizitează ferma aflată lângă Buzău, la Verneşti, pe ruta către judeţul Braşov. 

Oapeţii pot participa chiar la cules, ajutaţi de angajatele fermei, devenite adevărate specialiste în descoperirea celor mai coapte şi gustoase fructe.

”Noi am obişnuit piaţa buzoiană dar şi aşa sunt mulţi care nu ştiu că există mure cu gust dulceag, uşor acrişor. Sunt şi aspectuoase, pline de vitamine, minerale. Este foarte important momentul culegerii şi avem oameni care ştiu ce fructe trebuie şi când să fie luate de pe lujer”, spune Daniela Tudor, proprietar fermă.

Simona este una dintre culegatoarele de baza ale fermei buzoiene în care se cultivă de opt ani fructe de pădure. Femeia recunoaşte boabele coapte după nuanţele de vişiniu închis şi consistenţă. 

Trebuie culese frecvent, spune Simona, pentru că soarele le poate coace în numai câteva ore şi se strică. ”Mura coaptă se desprinde uşor de pe lujer, este foarte închisă la culoare şi nu are nici măcar o boabă mai deschisă la culoare”, spune Simona.

Afacerea cu fructe de pădure a fost promovată mai mult prin reţelele de socializare şi din vorbă-n vorba. Cele mai multe comenzi sosesc prin intermediul paginii de Facebook ”Mure Buzau”, transportul pentru cantităţi mari fiind asigurat cu dube frigorifice.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite