VIDEO Schimbarea destinaţiei Bazarului din centrul Buzăului generează tensiuni între micii comercianţi şi Primărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Teama a pus stăpânire pe zeci de familii care îşi câştigă existenţa din comerţul derulat în Bazarul de pe Cuza Vodă, după ce primarul Buzăului a anunţat că anul acesta va schimba destinaţia clădirii, în sediu secundar al Primăriei. Astăzi, după ora 14, o delegaţie a comercianţilor a depus un memoriu la registratura Primăriei, prin care propun variante de compromis.

În prezent, 63 de familii au afaceri în Bazarul din centru. Susţin că eliminarea lor ar fi o pierdere pentru bugetul local, deoarece comercianţii sunt cu taxele la zi. Primarul Constantin Toma a declarat că micii comercianţi din Bazar au termen până în iunie 2017 să părăsească clădirea din capătul străzii Cuza Vodă, pentru ca de la 1 iulie să intre în renovare. 

Până atunci, spune Toma, cele două părţi vor căuta împreună soluţii privind mutarea comerţului cu mărfuri industriale. 

Prin memoriul depus la Primărie, comercianţii din ”Piaţa Gorbaciov” speră să îl convingă pe edilul-şef să mai chibzuiască înainte de a decide în privinţa clădirii pe care ei o ocupă de mai bine de douăzeci de ani. 

Ei propun două soluţii. Una ar fi găzduirea în incinta unui hipermarket, iar cealaltă ar fi ridicarea unei construcţii uşoare, în aceeaşi zonă. Primăria dispune de teren în vecinătatea a două hipermarketuri din nordul oraşului Buzău, ceea ce ar face posibilă cea de-a doua variantă propusă de comercianţi, în timp ce prima depinde de politica proprietarului unui centru comercial din zonă. 

Schimbarea destinaţiei Bazarului, aflat pe strada Alexandru Marghiloman, la fosta piaţă Gorbaciov, este o iniţiativă pe care primarul Buzăului a anunîat-o încă din septembrie anul trecut. Mişcarea se prefigurează a se produce în cursul anului curent. Locul tarbelor ar urma să fie luat de birourile serviciilor din Primăria Buzău care au activităţi cu publicul.

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite