VIDEO Sancţiune fără precedent a Bisericii Ortodoxe. Focşănenii excomunicaţi de Arhiepiscopul Ciprian nu vor avea slujbe nici la înmormântare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei a explicat astăzi consecinţele măsurii drastice de excomunicare a trei enoriaşi din Focşani, pentru defăimarea Bisericii. Cât timp sunt excluşi din rândul creştinilor ortodocşi, nu beneficiază de niciun serviciu religios din partea preoţilor din Biserica Ortodoxă, nici măcar de slujbele de înmormântare.

Persoanele excomunicate din rândurile bisericii ortodoxe nu vor mai avea voie să intre în biserică, măsura putând fi greu de aplicat, recunosc reprezentanţii Arhiepiscopiei. Totuşi, în cazul în care cei trei focşăneni vor fi identificaţi în timpul slujbei, preotul va putea să ceară eliminarea lor din biserică, chiar şi cu ajutorul organelor de ordine publică. 

Mai grav este că pedeapsa drastică primită de cei trei enoriaşi din Focşani îi va urmări până la moarte, dacă nu se căiesc în faţa membrilor parohiei, după cum ţin să anunţe reprezentanţii Arhiepiscopiei.

”Dacă nu se vor întoarce şi nu vor da dovadă de îndreptare, automat nu vor fi primite în biserică şi nu vor beneficia de înmormântarea religioasă”, a declarat Dragoş Olteanu, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei.

Consiliul Eparhial al Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei a hotărât în şedinţa din data de 7 mai 2015 excomunicarea din Biserica Ortodoxă a trei enoriaşi din parohia „Sf. Andrei din Focşani”.

Citeşte şi: Măsură dură luată de Arhiepiscopul Ciprian: trei enoriaşi din Focşani, daţi afară din Biserica Ortodoxă Română, pentru „ameninţare la unitatea Bisericii”

Decizia a fost motivată de faptul că enoriaşii în cauză au făcut “o serie de declaraţii, verbal şi în scris, prin care au dovedit faptul că sunt o reală ameninţare pentru unitatea Bisericii”, conform informării Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei. 

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite