VIDEO Rudele tinerei incendiate de vie la Buzău, despre omul care i-a curmat viaţa: „Valentina ne-a ascuns multe despre acest băiat“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cosmin Dan, tânărul de 21 de ani care şi-a incendiat prietena de vie FOTO Facebook
Cosmin Dan, tânărul de 21 de ani care şi-a incendiat prietena de vie FOTO Facebook

Rudele tinerei care a murit în incendiul provocat la Buzău sâmbătă dimineaţă au dat nas în nas cu criminalul în curtea Serviciului de Medicină Legală. La testele toxicologice rapide, a reieşit că suspectul de omor consumase băuturi alcoolice şi droguri înainte de a săvârşi oribila faptă.

Procurorii buzoieni strâng probe pentru a contura scenariul complet al crimei din spatele incendiului de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, din Buzău. Cele mai recente indicii arată că tânărul Cosmin Dan era beat şi drogat, atunci când a provocat incendiul din apartamentul Valentinei Nica, căreia i-a dat foc de vie.

Testele toxicologice rapide au oferit primele rezultate luni dimineaţă, 25 februarie. Vor fi relevante în privinţa tipului de droguri consumate de agresor analizele de sânge prelevate în primele ore de la săvârşirea crimei.

”La momentul săvârşirii faptei, inculpatul se afla sub influenţa băuturiloe alcoolice şi a unor substanţe psihoactive”, a declarat Valerică Văsîi, prim procuror adjunct Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău.

Ancheta Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău este în curs. Deocamdată, spun anchetatorii, sunt insuficiente probe pentru a dovedi o eventuală complicitate din partea prietenilor tânărului acuzat deja de omor calificat. 

„Din datele deţinute până acum de procurori nu s-au identificat probe care să conducă la punerea sub acuzare a altor persoane. Singurul dosar penal deschis în acest caz este pentru Cosmin Dan, acuzat de omor calificat”, a spus Valerică Văsâi, prim procuroror adjunct la Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău.

Cosmin Dan a fost plasat duminică în arest pentru 30 de zile, după ce şi-a recunoscut fapta. 

Trupul neînsufleţit al Valentinei a fost ridicat de la morgă de un văr şi un unchi al fetei şi depus la capela Bisericii Sf. Gheorghe. Sfâşiate de durere, rudele victimei nu mai vor altceva decât ca legea să-l pedepsească aspru pe criminal.

Valentina Nica şi călăul ei au fost colegi de clasă la Colegiul Economic din Buzău, pe care l-au absolvit în urmă cu trei ani. Prietenia lor durează de pe băncile şcolii şi la începutul relaţiei nimic nu părea să anunţe acest deznodământ. 

”Pe viaţă să fie pedepsit. Dacă nu se face ceva cu ăsta, se repetă şi cu alte fete. Din păcate, Valentina ne-a ascuns multe despre acest băiat, că poate nu se ajungea aici. Au fost colegi de clasă şi de pe băncile şcolii se ştiu. Din ce mi-a spus medicul legist, nu s-au găsit semne de violenţă pe corp. Era căzută lângă calorifer, în dormitor, acolo unde a fost stropită cu benzină şi incendiată”, spune Ion Dodan, unchiul victimei.

Sicriul a fost depus la capela Bisericii Sf. Gheorghe, de pe strada Patriei, din Buzău. Înmormântarea va avea loc, marţi, la cimitirul din comuna Blăjani, unde Valentina şi-a petrecut copilăria.

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite