VIDEO Primarul din CA Rosetti a contestat amenda de la Combaterea Discriminării, pentru ”hărţuirea” soţiei fostului primar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul comunei buzoiene CA Rosetti s-a ales cu o amendă de 2.000 de lei, de la Consiliul pentru Combaterea Discriminării, pentru că şi-ar fi bătut joc de soţia fostului primar, asistentă medicală comunitară în localitate. Conflictul a pornit după ce locul de muncă al femeii a fost mutat din sediul central al primăriei, într-un local insalubru, dintr-un sat aflat la zece kilometri distanţă.

După ce actualul primar, Ionel Cânjău, a intrat în funcţie, prima decizie a fost aceea de a-i muta cabinetul soţiei fostului primar la mansarda clădirii apoi într-o locaţie insalubră din satul vecin, Lunca.

Rodica Rizea l-a reclamat pe actualul primar la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, care a constatat că acesta chiar se face responsabil de discriminare, hărţuire şi încălcarea principiului egalităţii la locul de muncă.  În consecinţă, primul gospodar al comunei CA Rosetti s-a ales cu o amendă de 2.000 de lei.

”Preşedintele României face o jurnalistă ţigancă împuţită şi ia avertisment iar eu amendă pentru nişte minciuni”, a declarant Ionel Cânjău, primarul comunei CA Rosetti.

Majoritatea localnicilor din Lunca, satul în care a fost mutat cabinetul asistentei, sar în apărarea acesteia. Ei spun că femeia a picat la mijlocul răfuielilor dintre fostul şi actualul primar.

Pentru şicanele din partea primarului, Rodica Rizea i-a făcut până acum zeci de reclamaţii la Direcţia de Sănătate Publică şi Prefectură, dar şi la Parlament şi Preşedinţie. Singura reacţie a fost sancţiunea din partea Consiliului pentru Combaterea Discriminării, dar pe care primarul a contestat-o deja în instanţă.

Citiţi şi:

Primar de comună, sancţionat pentru că a discriminat-o pe soţia fostului primar

VIDEO Poliţiştii din Mărăcineni anchetează moartea unei femei, găsită înecată în râul Buzău

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite