VIDEO Pompierii buzoieni au avut peste 80 de misiuni în weekend. Incendiile şi accidentele rutiere, cele mai solicitante

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhivă
Arhivă

Pompierii buzoieni au avut nu mai puţin de 88 de misiuni în ultimele zile. Pe 14 noiembrie, la ora 17.29,  au intervenit la un accident rutier produs pe raza localităţii Zărneşti-Slănic, comuna Cernăteşti, judeţul Buzău, care necesita descarcerare de persoane.

Către locul indicat s-au deplasat  autospecială de descarcerare din cadrul Detaşamentului de Pompieri Buzău, o autospecială de stingere cu apă şi spumă şi o ambulanţă S.M.U.R.D., ambele din cadrul Punctului de Lucru Beceni.  

Ajunşi la faţa locului, pompierii au constatat faptul că au autoturismul lovise un stâlp de electricitate de pe marginea drumului, iar şoferul se afla prins între fiarele contorsionate ale autoturismului.

„Salvatorii au început imediat manevrele de descarcerare, concomitent cu alte măsuri preventive împotriva izbucnirii unui incendiu. După descarcerarea acestuia a fost predat echipajului S.M.U.R.D., ce i-a acordat îngrijiri medicale la faţa locului, ulterior fiind transportat la cea mai apropiată unitate de primiri urgenţe”, transmite Biroul de Presă al ISU Buzău.

În total, în  perioada 13 – 16 noiembrie, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Neron Lupaşcu” al judeţului Buzău au gestionat 88 de evenimente.

Este vorba despre patru intervenţii ce au constat în stingerea incendiilor, 53 de cazuri S.M.U.R.D. pentru acordarea primului ajutor şi transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave; 22 activităţi de control; o misiune de descarcerare şi alte 8 situaţii de urgenţă.

Una dintre cele mai solicitante intervenţii ale echipajelor ISU Buzău a fost, săptămâna trecută, în satul Scurteşti din comuna Vadu Paşii, unde o casă a fost cuprinsă de flăcări, iar focul s-a extins şi la anexe.

Cu toate că numeroşi săteni au venit la faţa locului şi su sărit în ajutor, gospodărie a fost distrusă în totalitate. Oamenii au reuşit să iasă la timp din casa cuprinsă de flăcări. Pentru lichidarea incendiului ai fost trimise trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite