VIDEO Marş al preşcolarilor pe străzile Buzăului pentru prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicaţi pietoni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Participanţii au încercat să promoveze un comportament corect în trafic pentru ceilalţi pietoni
Participanţii au încercat să promoveze un comportament corect în trafic pentru ceilalţi pietoni

În cadrul proiectului „THE LONG SHORT WALK”, joi, pe străzile oraşului Buzău a avut loc un marş al preşcolarilor de la Grădiniţa cu program normal „Căsuţa piticilor”, sprijiniţi de poliţişti din cadrul Serviciului Rutier al IPJ Buzău şi reprezentanţi ai Asociaţiei de Întrajutorare „Ionaşcu Filofteia Dănuţa”.

Activitatea a avut drept scop creşterea gradului de informare în domeniul siguranţei rutiere în rândul pietonilor. Preşcolarii, însoţiţi de poliţiştii rutieri şi reprezentanţi ai Asociaţiei „Ionaşcu Filofteia Dănuţa” au parcurs traseul Aleea Trandafirilor – strada Păcii – Piaţa Daciei. Participanţii au încercat, prin exemplul personal, să promoveze un comportament corect în trafic pentru ceilalţi pietoni.

Pe 6 mai, la nivelul Comisiei Europene, a fost marcată „Ziua Europeană a siguranţei rutiere”, prin organizarea unei conferinţe sub deviza „Siguranţa pietonilor, utilizatori vulnerabili ai traficului rutier în ariile urbane”, iar activităţile preventive vor continua la nivel european până pe data de 12 mai. În acest context se înscrie şi activitatea organizată joi în municipiul Buzău, „The Long Short Walk” fiind o campanie de promovare a mersului pe jos în condiţii de siguranţă pentru toţi.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite