VIDEO Fum gros deasupra cartierelor Broşteni şi Dorobanţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
buzau

Nordul oraşului Buzău a fost învăluit în fum, luni seară, din cauza unui incendiu izbucnit  pe câmpul dintre cartierele Broşteni şi Dorobanţi. De la vegetaţie focul a cuprins mai multe cauciucuri şi alte gunoaie aflate pe terenul viran.

La faţa locului, pe lângă pompieri au ajuns şi echipaje de poliţie pentru a-l depista pe piromanul care a cauzat incendiul de vegetaţie uscată. 

Un incendiu similar s-a produs în acelaşi loc în septembrie 2019. Atunci, a fost la un pas ca focul să cuprindă câteva baze sportive.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Buzău, Vasile Prahoveanu, vegetaţia uscată s-au aflat şi caucicuri aruncate la întâmplare, care au ars odată cu vegetaţia.

Acesta este motivul pentru care s-a degajat o cantitate atât de mare de fum înecăcios care a acoperit zona de nord a oraşului. 

Tot luni seara, pompierii buzoieni au fost solicitaţi să intervină şi în Berca pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată pe o suprafaţă de 20.000 metri pătraţi. 

În primele zece zile ale anului, în urma monitorizării şi gestionării situaţiilor de urgenţă de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Buzău, s-au înregistrat un număr de 15 arderi necontrolate, suprafaţa afectată de incendii fiind de aproximativ 105 hectare. 

Pentru evitarea producerii arderilor necontrolate în perioada imediat următoare, aducem la cunoştinţă faptul că, arderea vegetaţiei uscate se poate face numai după obţinerea acordului Agenţiei de Protecţia Mediului şi a permisului de lucru cu foc din partea autorităţilor locale.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite