VIDEO Eroziunea malului drept al râului Câlnău care ameninţa un cimitir, stopată prin lucrări hidrotehnice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
buzau

Lucrările hidrotehnice din albia râului Câlnău, în punctul unde eroziunea accentuată a malului drept ameninţa casele, cimitirul şi un stâlp de înaltă tensiune, s-ar putea încheia cel mai târziu în cursul săptămânii viitoare. Promisiunea aparţine conducerii Sistemului de Gospodărire a Apelor, care se ocupă de execuţia lucrărilor.

Situaţia îngrijorătoare la Mărăcineni, unde apele râului Câlnău au dus la erodarea malului drept, este atent monitorizată de autorităţi. Casele, cimitirul şi un stâlp de înaltă tensiune erau în pericol de a fi înghiţite de apă. 

Râul Câlnău a erodat malul, de pe raza comunei Mărăcineni, pe o suprafaţă de 200 de metri. Situaţia a fost prezentată la începutul lunii, în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Buzău, fiind aprobată şi o hotărâre în urma căreaia, în zonă au fost demarate lucrări hidrotehnice de recalibrare a albiei minore a râului Câlnău. 

O echipă condusă de prefectul judeţului s-a deplasat la faţa locului pentru a verifica stadiul acestor lucrări.

Eroziunea avansată ameninţa să afecteze un cimitir, reţeaua de medie tensiune, 6 locuinţe şi mai multe anexe gospodăreşti situate la aproximativ 30 de metri distanţă. Conform conducerii Serviciului de Gospodărire a Apelor, care se ocupă de execuţia lucrărilor, întreaga operaţiune s-ar putea încheia cel mai târziu în cursul săptămânii viitoare.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite