VIDEO Disconfort pentru şoferi şi localnici, din cauza lucrărilor pe drumul judeţean 203 K

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrările de reabilitare a Drumului Judeţean 203 K Mărăcineni – Podul Muncii au devenit un coşmar pentru mii de locuitorii. Dacă iniţial s-au bucurat, acum oamenii care locuiesc pe Valea Slănicului simt că au ajuns la limita răbdării. Aceştia se plâng din cauza prafului, dar şi a drumului care a fost balastat şi care  pune mari probleme şoferilor.

În plus, până la turnarea primului strat de asfalt, localnicii mai au de aşteptat. Conducerea Consiliului Judeţean Buzău, instituţia care administrează drumul, spune că are la cunoştinţă despre nemulţumirea oamenilor însă dă asigurări că lucrările se vor încheia în termenul stabilit în contract.

Reabilitarea Drumului judeţean 203K a fost aşteptată de mult timp, în special de către locuitorii de pe Valea Slănicului. Numai că, la câteva luni de la demararea lucrărilor, oamenii se plâng de un disconfort foarte mare. 

Lucrările au fost începute, simultan, în mai multe puncte, atât în Mărăcineni, cât şi dinspre Podul Muncii. Până acum s-a refăcut doar terasamentul, iar oamenii au ajuns la limita răbdării. 

Vechiul asfalt a fost frezat, apoi s-a consolidat cu balast şi piatră spartă, dar necompactată suficient, iar  drumul a devenit un coşmar atat pentru şoferi, dar mai ales  pentru localnici.

În zilele când plouă, calvarul este şi mai mare pentru cei care au casele de-o parte si de alta a drumului judeţean. 

Conducerea Consiliului Judeţean Buzău, instituţia care administrează drumul, spune că are la cunoştinţă despre nemulţumirea oamenilor însă dă asigurări că lucrările se vor încheia în termenul stabilit în contract iar locuitorii vor avea parte de un carosabil impecabil. 

Prin acelaşi calvar vor trece şi locuitorii din comunele Vadu Paşii, Săgeata şi Robeasca. Asta, deoarece în scurt timp, vor începe lucrările şi pe celălalt tronson al DJ 203K, şi anume Vadu Paşii- Robeasca. 

Pe o lungime de aproximativ 37 de kilometri, tronsonul va fi refăcut complet, tot cu fonduri europene, contractul fiind semnat încă din luna februarie a acestui an. Valoarea lucrării se ridică la 80 de milioane de lei iar lucrările vor dura maximum un an. Lucrarea va fi executată de Oyl Company Holding, din Slobozia.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite