VIDEO Buzăul are viitor în muzică:  Bianca Manolescu cântă de numai un an şi are deja peste zece premii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bianca Manolescu studiază la propria şcoală de muzică
Bianca Manolescu studiază la propria şcoală de muzică

La numai un an de când s-a apucat să cânte, micuţa Bianca Manolescu promite să devină un nume important pe scena artistică. Are toate atuurile posibile: talent, dăruire, sprijinul unor profesionişti şi, nu în ultimul rând, condiţii. La numai şase anişori, Bianca Manolescu, deja câştigătoare a unor premii la festivaluri de muzică uşoară, are propria şcoală de muzică, unde părinţii i-au amenajat şi un studio de înregistrări.

Bianca a început să cânte în urmă cu un an de zile, sub îndrumarea unor cunoscuţi profesori de muzică, Xenti Stănescu, la pian, şi Aurelia Stănescu, la canto. Uneori, atunci când timpul le permite părinţilor, micuţa cântăreaţă studiază şi la Şcoala de muzică Adrian Daminescu, din Bucureşti. Biancăi Manolescu i-au plăcut scena şi premiile încă după primii paşi făcuţi în muzică, alături de instructorii iscusiţi, astfel că rezultatele au început să curgă. 

Cariera cântăreţei de numai şase ani a început să strălucească la festivalul bucureştean „Steluţe muzicale”, unde a obţinut menţiune. 2012 a fost un an generos, cu numeroase participări şi rezultate deosebite obţinute în fiecare lună. Bianca a atins culmea performanţei către finalul de an, aproape de ziua ei de naştere, în decembrie, când s-a întors cu diplome pentru locul întâi de la festivalurile "Acorduri muzicale în ţara Liliput”,  "November Music Fest", din Ploieşti, "Steluţe de iarnă", Bucureşti şi "Cântec de stea", din Piatra Neamţ.

„Ambele piese cu care Bianca au luat locul întâi la creaţie sunt compoziţiile bunului nostru prieten Marius Cristinel Popa, cel care a compus multe dintre şlagărele lui Fuego, şi conţin versurile distinsei doamne Carmen Aldea Vlad, cărora le mulţumim din suflet că sunt permanent alături de noi”, spune Denisa Manolescu, mama Biancăi.

Anul 2013 se anunţă a fi pentru cântăreaţa de muzică uşoară, Bianca Manolescu, unul al marilor aşteptări din partea atât a familiei, cât şi a profesioniştilor din preajma ei. Asta, deoarece micuţa artistă are acum un univers menit să îi netezească drumul către performanţă. Părinţii i-au creat, într-o aripă a locuinţei, o şcoală de muzică, BPM Music & Recording, unde şi alţi copii talentaţi vor putea descoperi oportunitatea de a performa în muzică. În cadrul ei, va funcţiona un studio profesional de înregistrări, dotat cu aparatură modernă, unde, de acum încolo, negativele create de compozitori consacraţi se vor armoniza cu vocile micilor cântăreţi, astfel încât produsul final să fie un şlagăr apreciat de cât mai multă lume.

”Bianca are norocul să cânte melodii compuse de un muzician care stăpâneşte reţeta succesului şi spun asta deoarece melodiile semnate de Marius Cristinel Popa au propulsat-o pe Bianca pe prima treaptă a podiumului la ultimele festivaluri din 2012. Ca părinţi, suntem onoraţi că a acceptat-o pe Bianca să-i interpreteze creaţiile şi pentru ajutorul dat în tot felul de situaţii legate de studioul de înregistrări şi mai ales pentru că stătea cu Bianca câte o zi întreagă în studio. Tot Marius Cristinel Popa ne-a făcut legătura cu cel care i-a făcut videoclipurile Biancăi, Cătălin Blondu, din Pitesti. Bianca ar noroc de o echipă extraordinară, profesorii Stănescu, Adrian Daminescu, poeta Carmen Aldea Vlad şi compozitorul Cristian Alivej, cel care a remarcat-o pe Bianca prin festivaluri şi i-a şi compus o piesă. Datorită acestor oameni, Bianca are toate şansele să ajungă departe, aşa cum ne dorim”, spune Denisa Manolescu, mama Biancăi.

Inaugurarea studioului Biancăi Manolescu, programată pentru 1 martie

Micuţa cântăreaţă va putea exersa în propriul studio începând din luna martie 2013. Din punct de vedere al lecţiilor, copiii vor avea de ales deocamdată între chitară şi pian, dar pe parcurs, dacă se vor forma grupuri ce vor dori şi alte instrumente, propunerile se vor concretiza imediat ce vor fi găsiţi şi profesorii adecvaţi.

”Am făcut în primul rând acest studio pentru ea, fiindcă mereu alergam între compozitor, textier, lecţii de canto şi înregistrări de piese. Am întrebat-o dacă ar dori să primim şi alţi copii să studieze alături de ea, i-a surâs ideea şi am trecut la fapte. Am amenajat studioul şi pentru cei care vor dori să îţi dezvolte talentul alături de profesori de renume, cum sunt Aurelia Stănescu şi Xenti Stănescu, cei cu care colaborăm permanent, sau cu cameramani, textieri sau chitarişti, precum Cornel Tudose, care şi-au făcut un nume şi nu ar păcăli pe nimeni vreodată că talentul există dacă nu este cazul“, explică mama Biancăi, Denisa Manolescu

.

Momentan, până se vor înscrie alţi copii ce vor să-şi dezvolte talentul, Bianca exersează pentru festivalurile tematice din lunile martie şi aprilie, în studioul creat special pentru pasiunea sa.

Buzău


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri