VIDEO Autorităţile Buzăului, în alertă. Poluare cu aproape 200 de tone de reziduuri petroliere şi solvenţi din rezervoarele unei rafinării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
buzau

Situaţie de urgenţă la Buzău, din cauza celei mai mari poluări din istoria recentă a judeţului. Rezervoarele unei foste rafinării, din Râmnicu Sărat, aflată acum în lichidare, au fost sparte, unele furate cu totul, de căutătorii de fier vechi şi tot conţinutul petrolier a fost deversat pe sol.

Reziduurile petroliere scurse din cele 30 de rezervoare fisurate, aproximativ 90 tone, dar şi cele aproximativ 100 de tone de solvenţi, au inundat o suprafaţă de peste 2.500 de teren. 

Firmele care îşi împart fosta rafinărie şi-au retras paza în urmă cu două luni şi de atunci oricine putea pătrunde în curtea societăţii, inclusiv hoţii de fier vechi. 

De câteva săptămâni, un miros greu de suportat de biogaz şi-a făcut simţită prezenţa în cartierul Costieni, iar în urma sesizărilor de la oameni autorităţile au intrat în alertă. 

Marţi a fost o şedinţă fulger a comitetului pentru situaţii de urgenţă în care a fost dezbătut accidentul ecologic. Prefectura Buzău a impus primele măsuri în ceea ce priveşte dezastrul de mediu din municipiul Râmnicu Sărat. Astfel, cele trei societăţi care deţin fosta rafinărie au primit amenzi de câte 100.000 de lei. 

Totodată, va fi deschis şi dosar penal în aceasta cauză. Luni după-amiază, prefectul judeţului Buzău, Carmen Ichim, împreună cu reprezentanţi ai Gărzii de mediu, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Primăriei Râmnicu Sărat şi ai Poliţiei, au mers la sediul fostei rafinăriei, acolo unde au constatat că două rezervoare au fost furate iar reziduurile petroliere au fost deversate pe sol, gradul de poluare fiind extrem de ridicat.

buzau

  

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite