Undă verde în procesul incendierii unei tinere. Complicii ucigaşului Valentinei, trimişi în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cosmin Dan şi-a ucis fosta iubită în urmă cu doi ani   Arhivă adevarul.ro
Cosmin Dan şi-a ucis fosta iubită în urmă cu doi ani   Arhivă adevarul.ro

Judecătorul de cameră preliminară de la Tribunalul Buzău a dat undă verde pentru începerea procesului care-i are inculpaţi pe complicii ucigaşului Valentinei Nica. Unul dintre ei contestase rechizitoriul procurorilor.

Radu Clonţ şi Alexandru Naum, cei doi tineri care i-au adus benzina lui Cosmin Dan pentru a o incendia pe fosta sa iubită, Valentina Nica, au fost trimişi în judecată pe 5 martie 2021.

Crima a zguduit opinia publică la începutul anului 2019. Victima, Valentina Nica, a murit, după ce apartamentul ei, de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, a fost cuprins de flăcări, trupul fetei fiind găsit carbonizat într-una dintre camere, după ce pompierii au stins incendiul.

Anchetatorii au stabilit ulterior că, în dimineaţa zilei de 23 februarie 2019, fata fusese vizitată de fostul iubit, Cosmin Dan. În urma unui conflict în care a şi lovit-o, acesta a aruncat cu benzină dintr-o sticlă în dormitorul în care tânăra se afla şi a aprins focul cu o brichetă.

Audierile au scos la iveală detaliile crimei încă de la primele termene de judecată. Patru martori ai tragediei au fost ascultaţi de magistrat, iar mărturia lui Antonio Măcelaru, un adolescent de 15 ani, a fost una dintre cele mai explicite. 

El a pomenit primul despre discuţiile telefonice ale lui Cosmin Dan cu prietenii săi, prin care le-a cerut la telefon benzină cu scopul precis de a o incendia pe Valentina. 

Martorul a vorbit şi despre momentele când a aruncat combustibil în dormitorul în care s-a produs tragedia şi unde flăcările au cuprins-o pe Valentina. 

Depoziţia adolescentului confirmă vinovăţia prietenilor lui Cosmin, care i-au adus benzina şi nu au intervenit în momentul în care acesta a dat foc. Tocmai aceste informaţii aveau să-i trimită în faţa instanţei pe prietenii lui Cosmin Dan, Radu Clonţ şi Alexandru Naum. 

Cei doi complici au fost trimişi în judecată pe 5 martie 2021. Pentru acuzaţiile cu care procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău au trimis rechizitoriul în instanţă, pedeapsa poate fi detenţiunea pe viaţă sau închisoare de la 15 la 25 de ani şi interzicerea unor drepturi.

Magistraţii Tribunalului Buzău au analizat cazul, au respins cererile şi excepţiile formulate de unul dintre inculpaţi, ca fiind nefondate, şi au dispus începerea judecăţii cauzei. 

“Respinge cererile şi excepţiile formulate de inculpatul C.R.Ş., ca nefondate. Constată legalitatea sesizării instanţei privind pe inculpaţii C. R. Ş. şi N.A. pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la distrugere prin incendiere şi complicitate la omor calificat”, se arată în decizia instanţei.

Decizia poate fi contestată de cei doi inculpaţi în termen de 3 zile de la comunicare. Tot vineri, 23 aprilie, judecătorul de drepturi şi libertăţi a decis ca Radu Clonţ şi Alexandru Naum să fie judecaţi sub control judiciar.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Satul lui Băieşu, la final de poveste. Mai puţin de 40 de suflete rezistă în cătunul dintre dealurile Buzăului VIDEO

Comorile străbunilor, la judecata nepoţilor. Resuscitarea artei tradiţionale în „Athosul românesc“ FOTO

„Lacul cu Butuci”, delta din inima Bărăganului. Localnicii speră să devină staţiune VIDEO

Cum arată „colţii” care dau numele unei celebre zone montane din România. Piatra semipreţioasă renumită în regiune  

BuzăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite