Un buzoian a devenit vicecampion mondial la paraşutism

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Buzoianul Alexandru Nicolau a devenit vicecampion mondial la paraşutism cu aterizare la punct fix. Asta, după ce cu două săptămâni în urmă a devenit pentru a opta oară consecutiv campion naţional la aceeaşi disciplină.

Chiar dacă era în fruntea clasamentului la general, conducând cu 30 de puncte, ultima etapă a Cupei Mondiale nu a fost cu noroc pentru românul în vârstă de 24 de ani. Acesta a fost învins de Halek Bonifac, membru al echipei naţionale de paraşutism militar a Cehiei. Alexandru nu a avut cea mai buna zi de concurs, reuşind ca numai la una dintre cele şase sărituri să obţină punctajul maxim. Astfel, el a însumat 16 puncte, după cum urmează – 03| 01| 03| 05| 04| 00, în timp ce cehul a adunat 9 puncte – 01| 02| 02|00| 00| 04.

“A fost o etapă dificilă din toate punctele de vedere. Ca la orice competiţie, fiecare sportiv îşi doreşte podiumul. Pentru mine a fost şi mai dificil pentru că după etapele precedente conduceam în clasamentul general, însă la o diferenţă destul de mică de ocupantul locului doi. Ca în orice sport, orice este posibil, iar la această etapă, Bonifac a reuşit un punctaj mai bun decât mine. Mă bucur ca am urcat pe podium, mai ales că cehul este un adversar de temut, fiind şi membru al echipei naţionale de paraşutism militar, aici regăsindu se elita paraşutismului din fiecare ţară”, a spus românul după terminarea ultimei etape a Cupei Mondiale de Paraşutism.

Alexandru Nicolau este născut în 1990, în Buzău. Pasiunea sa pentru zbor s-a născut în familie, ambii părinţi fiind paraşutişti, tatăl lui fiind şi mentor în cariera sa de paraşutist. Alex a crescut printre avioane, însoţindu-l pe tatăl său când acesta efectua salturi. Prima sa experienţă apropiată de paraşutism a fost la 4 ani, când a zburat cu parapanta în tandem, cu tatăl său, Ramiro Nicolau. La 11 ani, Alex avea deja parte de primul său zbor singur, cu parapanta. La 12 ani a avut deja parte de prima săritură cu paraşuta, tot în tandem, alături de tatăl său.

Peste patru ani, Alex a făcut primul salt singur cu paraşuta, asistat de tatăl său, în metoda AFF (Accelerated Free Fall), un program de învăţare foarte rapid, prin care elevul învaţă în numai 10 salturi cum să facă un salt cu paraşuta în siguranţă.

Din 2007, Alex face parte din Lotul Naţional de Paraşutism şi la prima sa participare la Campionatul European de Paraşutism din Croaţia a reuşit să se claseze pe poziţia a treia. Evoluţia sa a fost una rapidă, în numai doi ani, reuşind să efectueze peste 1.000 de salturi. În 2010, Alex a devenit campion mondial la juniori, în cadrul disciplinei precizia aterizării, iar de la începutul anului 2011 a devenit atlet Red Bull.

Citeşte şi: Un detectiv particular dezvăluie cum să-ţi spionezi legal soţia, soţul, copiii sau şeful. Cât te costă toată afacerea

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite