Tone de nisip, turnat în groapa în care a fost descoperit beciul medieval de la Râmnicu Sărat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Beciul medieval descoperit în Râmnicu Sărat după o surpare a şoselei intră în conservare, pe termen nedeterminat, prin acoperirea cu nisip. Autorităţile locale au început, miercuri, să aducă mai multe camioane cu nisip, pentru umplerea craterului de trei metri adâncime.

În urmă cu mai bine de două săptămâni, experţi de la Muzeul Judeţean Buzău au demarat primele cercetări arheologice la Râmnicu Sărat, în zona unde în luna februarie pământul s-a surpat şi a înghiţit un autoturism.

După încheierea săpăturilor, autorităţile locale au decis ca pivniţa să fie acoperită cu nisip, până când vor fi găsite soluţii pentru devierea traficului greu şi, ulterior, transformarea construcţiilor subterane într-un muzeu de sit. 

De două luni, traficul dinspre Moldova spre Bucureşti a fost deviat pe strada Dorobanţi, paralelă cu Drumul European 85. Luni după-amiază, artera a fost extrem de aglomerată ca urmare a faptului că mulţi turişti s-au întors către judeţele din sudul ţării din vacanţa petrecuta în Moldova.

Acest lucru a grăbit decizia municipalităţii râmnicene de a acoperi beciul cu nisip astfel încât după asfaltarea porţiunii să fie reluat traficul pe ambele sensuri ale bulevardului.

BuzăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite