Sute de râmniceni, aşteptaţi la un miting caritabil. Se strâng bani pentru redarea vederii unui copil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Darius Valentin are nevoie de ajutorul nostru                                                               FOTO: Adevărul.ro
Darius Valentin are nevoie de ajutorul nostru                                                               FOTO: Adevărul.ro

Zeci de elevi şi câteva organizaţii umanitare din municipiul Râmnicu Sărat organizează vineri după-amiază o campanie de susţinere a unei familii care încearcă să strângă banii cu care să-şi poată opera copilul de retinopatie.

Darius Valentin este un copil de numai un an si trei luni, care suferă de retinopatie, o boală ce nu îi permite să vadă lumina zilei. Micuţul din Râmnicu Sărat şi-ar putea recupera vederea în urma unei intervenţii chirurgicale ce se poate efectua în Statele Unite. Pentru a-i ajuta pe părinţi să acopere costurile operaţiei, elevii din şcolile şi liceele din municipiu vor organiza vineri un spectacol caritabil.

La evenimentul artistic care va avea loc la Centrul Cultural Râmnicu Sărat, de la ora 17.00, sunt aşteptaţi toţi cei care vor să-l ajute pe Darius Valentin să-şi recapete vederea. Pretul unui bilet este de 20 de lei, iar toţi banii care se vor strânge vor fi donaţi familiei.

Înainte de începerea spectacolului, în faţa Centrului Cultural va fi organizat un miting la care vor participa zeci de copii şi tineri. Aceştia vor avea pancarte cu mesajul ,,Ajută-mă să văd lumina zilei!,, dar şi poze cu micuţul Darius. Ei vor încerca să îi determine pe toţi cei care trec prin zonă să li se alăture în campania lor de ajutorare a micuţului.

Campania pentru susţinerea familiei Cristea a fost declanşată în urmă cu câteva săptămâni. Voluntarii de la Asociaţia de Tineret ”Viitorul Începe Azi” au ieşit pe stradă cu urne mobile pentru a strânge bani pentru operaţia lui Darius Valentin. Copilul este programat pentru examenul final înaintea intervenţiilor chirurgicale în 22 aprilie, iar operaţiile la ochi urmează să fie făcute pe 24 şi 26 aprilie. Familia lui Darius Valentin a reuşit să strângă până acum jumătate din suma necesară intervenţiei chirurgicale: 38.100 de dolari.

Darius a fost născut prematur iar de atunci necazurile s-au tot ţinut de familia acestuia. În luna iunie 2012, mama a observat că micuţul nu are nicio reacţie la lumină si a mers cu el la un control medical. A fost diagnosticat cu retinopatie.

”În ianuarie, cu ajutorul oamenilor de suflet, am fost cu Darius la o clinică medicală din Italia. Aici am primit o veste bună din partea unui medic. Copilul meu va putea vedea lumina zilei doar în urma unei intervenţii chirurgicale care se poate efectua în SUA. Un vis frumos pentru familia noastră dar care va putea prinde realitate cu ajutorul celor care ne puteţi ajuta să strângem banii necesari intervenţiei chirurgicale”, scrie mama copilului, pe un blog creat în cadrul campaniei umanitare.

Pentru cei care vor sa îi ajute, la Banca Transilvania, sucursala Buzău-Râmnicu-Sărat, pe numele mamei, Cristea Florica Nicoleta, s-au deschis următoarele conturi:

-în lei: RO07BTRLRONCRT 0202303701

-în dolari: RO58BTRLUSDCRT 0202303701

La BCR, tot pe numele mamei, s-au deschis conturile: 

-în lei - RO 03 RNCB 0097063497800002 

-în euro - RO 73 RNCB 00970634978000

Pentru mai multe detalii, familia Cristea poate fi contactată la numărul de telefon: 0765.171.173.

BuzăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite