Ştefan Hruşcă aduce vestea Naşterii Domnului prin colinde

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ştefan Hruşcă vine duminică la Buzău
Ştefan Hruşcă vine duminică la Buzău

Ştefan Hruşcă, o figură reprezentativă a colindului românesc şi unul dintre cei mai îndrăgiţi interpreţi de muzică folk, vine duminică în Buzău pentru a susţine un concert de colinde.

Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, Ştefan Hruşcă ne încântă, din nou, cu versurile sale despre Naşterea Domnului.
Spectacolul va avea loc duminică, începând cu ora 16.00, la Teatrul George Ciprian. Colindele mieroase, fermecătoare, al căror refren este deja intrat în memoria colectivă, baladele care amintesc de cele ascultate la gura sobei, transformă fiecare întâlnire cu publicul într-o adevărată feerie muzicală.


"Sfântă-i sara de Crăciun"


"Florile dalbe", "Trei păstori", "Afară ninge liniştit", "Sfântă-i sara de Crăciun", "Linu-i lin" sunt doar câteva dintre aceste colindele care vor aduce bucurie în inimile buzoienilor, purtându-i pentru câteva clipe în lumea tradiţională a satelor româneşti. Ştefan Hruşcă a debutat ca artist în 1981 la Cenaclul Flacăra, iar în trei ani de la debut suţinuse deja peste o mie de concerte.


Buzoienii îl aşteaptă cu drag


Acum interpretul este stabilit în Canada, dar revine în fiecare an în România pentru a petrece sărbătorile de iarnă.
De-a lungul timpului, Ştefan Hruşcă a câştigat numeroase pemii precum Discul de Aur pentru albumul „Colinde I" (1991) şi pentru „La săvârşitu' lumii", Marele Premiul al Muzicii Folk (1982), Premiul pentru Creaţie (1983), precum şi premiul Uniunii Oamenilor de Artă pentru cele mai multe unităţi vândute din albumul „Ziurel de ziurel" (1996). Şi buzoienii se arată încântaţi de prezenţa lui Ştefan Hruşcă.


„Eu am aflat în urmă cu câteva săptămână că va veni Hruşcă şi am mers încă de atunci să îmi cumpăr bilet. Eu chiar aşteptam să vină şi la Buzău pentru că eu nu am avut ocazia să îl văd decât la televizor şi după părerea mea este un artist foarte talentat", ne-a spus Georgiana Bucur, o buzoiancă de 28 de ani.


Cei care vor să se lase purtaţi în vremurile de odinioară de vocea caldă a lui Ştefan Hruşcă, sunt aşteptaţi duminică, preţul biletului fiind de 40 de lei.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite