Sport extrem în munţii Buzăului. Astăzi se dă startul competiţiei „Romanian Extreme Adventure 2010”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pasionaţii sporturilor extreme cu motor vor avea ocazia să parcurgă timp de o săptămână, începând de astăzi, mai multe trasee foarte dificile din munţii Buzăului, în cadrul unei competiţii de off-road intitulată „Romanian Extreme Adventure 2010", ajunsă la a cincea ediţie.

Participanţii vor campa pentru o săptămână la bivuacul amplasat pentru al doilea an în localitatea Plaiul Nucului. De acolo vor pleca pe traseele din Masivul Penteleu unde maşinile vor da piept cu varietatea terenului.


Potrivit organizatorilor, în cadrul celei de-a cincea ediţii a întrecerii se vor testa abilităţile de orientare, tehnică de pilotaj, anduranţa, tenacitatea şi spiritul de echipă al echipajelor înscrise în competiţie.


„Traseul va fi foarte solicitant pentru toţi concurenţii. Se vor testa limitele motoarelor la maxim. În prima zi în funcţie de clasă se vor parcurge de la 138 de kilometri până la 155 de kilometri. Cea mai puternica maşină din concurs, cu 550 de cai putere, este un prototip botezat „Warior". Până acum s-au înscris în concurs 30 de maşini de diferite clase, 60 de motociclete şi 15 ATV-uri", ne-a declarat Florin Radu, directorul de concurs.


Traseul care măsoară peste 120 de kilometri, cu obstacole 100% naturale, va trebui să fie parcurs integral de echipele participante.


„E cea mai complexă competiţie din Europa. E singura din România care conţine toate formele de vehicule off road. Traseele sunt total diferite. Concurenţii sunt de doua feluri, unii vin pentru premii şi alţii vin din plăcerea de a sta în munte la pădure, de a face sport. Bataia este mare la toate clasele, dar anul acesta le-am oferit celor de la amatori trasee mai uşoare. Oricum dacă ajungi la start e o mare realizare. Anul acesta nu mai concurez, mă ocup strict de concurs ca organizator. Voi ieşi cu motocicleta ca închizător de traseu pentru cei întârziaţi. E o muncă mult mai grea decât ca pilot", ne-a declarat organizatorul evenimentul, Dani Oţil.


Etapa „prolog", organizată pentru public pe un traseu special amenajat în localitatea Mărăcineni, are startul programată mâine, la ora 15.00
Startul oficial al întrecerii se va da luni dimineaţa, la ora 7.00, în Piaţa Dacia din centrul municipiului Buzău.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite