Restricţii de circulaţie, în Buzău, pe durata manifestărilor de Ziua veteranilor de război

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Restricţiile vor dura 2 ore
Restricţiile vor dura 2 ore

Şoferii din Buzău sunt sfătuiţi de poliţişti să evite, miercuri dimineaţă, timp de două ore, în zona în care sunt programate ceremonii de Ziua veteranilor. Restricţiile impuse de Poliţie sunt valabile în intervalul orar 09.15 - 11.10.

Echipaje ale Biroului Rutier din cadrul Poliţiei municipiului Buzău vor asigura măsuri de dirijare şi fluidizare a traficului în zona Monumentului Eroilor Neamului.

Va fi oprită circulaţia autovehiculelor pe bulevardul Nicolae Bălcescu, între intersecţia cu strada Stadionului, intersecţia cu strada Spiru Haret, intersecţia cu strada Nicolae Titulescu, intersecţia cu strada Colonel I. Buzoianu, intersecţia cu strada  Mioriţei şi la intersecţia străziilor Nicolae Titulescu cu strada Democraţiei şi intersecţia străzilor Patriei cu strada Spiru Haret.

În vederea prevenirii implicării în incidente, conducătorii auto sunt rugaţi să se conformeze indicaţiilor poliţiştilor rutieri. 

Ceremonia militară şi religioasă de depunere de jerbe şi coroane de flori, dedicată acestui eveniment, se va desfăşura începând cu ora 10.00 la „Monumentul Eroilor Neamului” din Buzău, aflat în faţa sediului Instituţiei Prefectului.

La invitaţi, participă reprezentanţi ai autorităţilor locale, ai societăţii civile, elevi, veterani de război, cadre militare în  activitate, în retragere şi rezervă. În judetul Buzău, mai sunt  în viaţă 516  veterani, pe care armata şi autorităţile publice au obligaţia morală să-i onoreze aşa cum se cuvine.

Anul 2015 a fost declarat “Anul veteranilor de razboi”, dedicat marcării a 70 de ani de la încetarea celui de-Al Doilea Război Mondial. 

Decizia a fost luată de către Gurvernul României, la propunerea Ministerului Apărării Naţionale, având în vedere contribuţia majoră a Armatei Române la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial.

Participarea Armatei Române la cea de-a doua conflagraţie mondială a fost extrem de importantă, ostaşii români sacrificându-se atât în bătăliile duse peste hotare, cât şi în luptele purtate pentru eliberarea gliei strămoşeşti. 

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite