Rămâne neschimbat preţul gigacaloriei perceput buzoienilor, indiferent de majorările tarifare pe care le cere RAM

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Regia Autonomă de Termoficare Cluj nu lucrează cu borkeri. FOTO: Arhivă

Municipalitatea buzoiană dă asigurări că preţul gigacaloriei va rămâne neschimbat pentru populaţie. Primarul Constantin Boşcodeală a anunţat la finalul primei şedinţe de Consiliu Local Municipal din acest an că, deşi Regia Autonomă Municipală a solicitat ANRSC mărirea preţului real al gigacaloriei, abonaţii regiei de termoficare nu vor ajunge să plătească mai mult, în cazul în care solicitarea RAM va fi aprobată.

Edilul Constantin Boşcodeală a explicat că municipalitatea a prevăzut în buget bani pentru subvenţia la căldură. ”Chiar dacă solicitarea RAM va fi aprobată, eu vă garantez că Primăria are capacitatea de a mări subvenţia, astfel încât preţul plătit de populaţie să rămână la 185 de lei per gigacalorie”, a declarat primarul Buzăului.

RAM Buzău a solicitat ANRE aviz de majorare a preţului pe gigacalorie cu 67 de lei, de la 501 la 568 de lei, pe motiv că tarifele nu au mai fost modificate din 2013. În prezent, buzoienii, abonaţi casnici, racordaţi la sistemul centralizat de încălzire plătesc doar 185 de lei pe gigacalorie, întrucât diferenţa până la 501 lei este subvenţionată din bugetul Primăriei Buzău.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite