Proiect de ameliorare a efectelor secetei: la Buzău, apele uzate vor fi utilizate în irigaţii VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhivă
Arhivă

Un proiect experimental este în pregătire la Buzău. Este vorba despre utilizarea apelor uzate colectate la nivelul municipiului pentru irigaţiile în agricultură.

Practic, apa care urmează să fie tratată în staţiile de epurare, ce conţine cantităţi importante de fertilizanţi, ar putea fi utilizată pentru irigarea terenurilor agricole.

Pe lângă beneficiile în agricultură, edilul şef al municipiului Buzău, Constantin Toma, spune că utilizarea apelor uzate pentru irigaţii ar putea scădea şi facturile românilor pentru serviciul de apă şi canalizare.

„Sunt zece milioane de metri cubi pe care îi aruncăm anual în loc să folosim această apă pentru irigaţii în agricultură”, precizează Constantin Toma într-un clip postat pe pagina sa de Facebook.

Primarul Buzăului mai spune spune că a prezentat această iniţiativă şi primului-ministru Nicolae Ciucă, iar răspunsul şefului Guvernului ar fi fost prompt.

Constantin Toma declară că la nivelul Primăriei Buzău s-a efectuat deja un studiu privind utilizarea acestor ape în agricultură, dar cu azotul şi fosforul în limitele acceptate, iar rezultatele arată că punerea în practică nu necesită investiţii foarte mari. 

O parte din bani, speră edilul, ar putea fi alocaţi chiar de către actualul guvern.

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Ocupaţia care a smuls din depresie o bătrână rămasă singură într-un cătun din Munţii Buzăului

Comemorarea unui erou din Afganistan, umbrită de nemulţumirile familiei faţă de relaţia cu statul VIDEO

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite