Primarul din Bălăceanu, Aurel Tulin, este acuzat că le taie ajutorul social celor care sunt împotriva sa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doi dintre sătenii pedepsiţi de primar   Foto Iulian Bunilă
Doi dintre sătenii pedepsiţi de primar   Foto Iulian Bunilă

Se înmulţesc acuzaţiile de abuz la adresa primarului PSD din Bălăceanu, Aurel Tulin. Trei săteni spun că le-a fost suspendat pe nedrept ajutorul social acordat lunar de primărie. Li s-a spus că din cauza orelor nerespectate de muncă în folosul comunităţii însă adevăratul motiv, spun ei, este altul: se răzbună pe cei care nu vor să îl susţină la viitoarele alegeri. Tulin neagă acuzaţiile şi spune că sistarea ajutoarelor este justificată.

Hoţie pe faţă! Asta spun trei localnici din Bălăceanu despre activitatea primarului Ion Tulin. Ilie Cristache este unul dintre ei. Beneficiar al venitului minim garantat de aproape 9 ani, Ilie s-a trezit zilele trecute cu înştiinţare de la Primăria condusă de Aurel Tulin, prin care i se comunică decizia de sistare a plăţii ajutorului social. 

Soţia lui Ilie Cristache, Iordana, spune că motivul anunţat de primar, adică lipsa de la munca în folosul comunităţii, nu este real.

”Soţul meu a lipsit o singură zi din cele şapte în care trebuia să meargă obligatoriu. Trebuie să muncească 71 de ore în şapte zile. El a fost cât a fost şi ceilalţi oameni de la venitul minim garantat. Problema e că i-a tăiat numai lui venitul şi altor doi, nu şi celorlalţi. Noi din banii aştia, 442 de lei, şi alocaţiile celor doi copii trăim. Nu se poate să ne lase fără bani. E răzbunare ce face primarul cu noi, pentru că a aflat că noi îl susţinem pe viceprimar la alegeri”, ne-a declarat Iordana Cristache.

Joi dimineaţă, Iordache a mers la primărie pentru a-şi efectua munca în folosul comunităţii, care să-i permită pe viitor obţinerea ajutorului social, însă primarul l-ar fi trimis acasă, precizând că nu va mai primi niciodată aceşti bani.

buzau

Alţi doi săteni sunt în aceeaşi situaţie. Ei susţin că au participat la muncile în folosul comunităţii tot atâtea ore cât ceilalţi beneficiari, însă din pontajul făcut de oamenii primarului reiese acum că au fost absenţi.

La rândul său, primarul Aurel Tulin susţine că doar două persoane au fost scoase de la plata ajutorului social şi că măsura sa este justificată. ”Sunt nişte ore care trebuie lucrate la ajutorul ăsta social iar cei doi nu au fost deloc”, răspunde primarul acuzaţiilor care i se aduc.

PSD-istul Tulin se află în competiţie cu viceprimarul său, Mirel Ion, care râvneşte la cel mai important scaun din Primărie. De când şi-a anunţat intenţia de a candida la alegerile locale, pe listele PNL, s-a ales cu tăieri de salarii din partea şefului său şi interdicţia de a mai intra în biroul din Primăria Bălăceanu.

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite