Primarul Buzăului insistă să organizeze alt referendum pentru anexarea unei comune la reşedinţa de judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhivă adevarul.ro
Arhivă adevarul.ro

Primarul Buzăului este departe de gândul de a renunţa la ideea unirii municipiului cu comuna Ţinteşti şi doreşte reluarea referendumului privind alipirea celor două localităţi. Constantin Toma va schimba însă strategia, pentru a evita un eşec asemănător celui din septembrie 2021.

Referendumul privind alipirea comunei Ţinteşti la municipiul Buzău organizat pe 26 septembrie 2021 a înregistrat o prezenţă slabă la vot. 

Participarea la urne a fost 10.68% în municipiul Buzău şi 43,03 % la Ţinteşti.

Şeful administraţiei locale a vorbit la un post local de televiziune despre reluarea consultării populare, dar numai după ce se va crea un context legislativ mai favorabil. 

În viziunea lui Constantin Toma, noul context ar include votul prin corespondenţă, dar şi organizarea referendumului pe parcursul a două zile. 

Constantin Toma a precizat că reluarea referendumului va fi posibilă însă doar după ce se va crea un context legislativ mai favorabil, incluzând votul prin corespondenţă, dar şi organizarea referendumului pe parcursul a două zile. 

În ceea ce priveşte propunerea de unire care ar urma să fie formulată la viitoarea consultare populară, primarul Buzăului spune că intenţionează să propună mai multe localităţi. 

În acest sens, edilul-şef va invoca modelul oraşului german Thur, pe care l-a vizitat recent, aşezare urbană de pe Valea Loirei care, în ultimii 10-15 ani, s-a unit cu patru comune din jur.

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Comemorarea unui erou din Afganistan, umbrită de nemulţumirile familiei faţă de relaţia cu statul VIDEO 

Cuplurile din Buzău vor spune „da” într-un nou sediu al Stării Civile VIDEO

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite