Primarul Boşcodeală primeşte încă o lovitură: este declarat incompatibil de către Agenţia Naţională de Integritate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La o zi după aflarea veştii că va fi judecat pentru abuz în serviciu, primarul Buzăului, Constantin Boşcodeală, primeşte încă o veste proastă, de data asta de la Agenţia Naţională de Integritate (ANI), care îl declară incompatibil pentru că, în perioada 2010-2013, a deţinut simultan funcţia de edil şi pe cea de reprezentant al municipalităţii în AGA unei firme.


Potrivit unui comunicat de presă al ANI, edilul Constantin Octavian Boşcodeală s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 21 mai 2010 -12 martie 2013, întrucât a deţinut, simultan, funcţia de primar al municipiului Buzău şi calitatea de reprezentant al municipiului Buzău în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor SC Aquafor SA Buzău.

"Boşcodeală Constantin Octavian a încălcat dispoziţiile articolului 87, alin (1), litera f) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora Funcţia de primar [...] este incompatibilă cu [...] funcţia de reprezentant al unităţii administrativ – teritoriale în adunările generale ale societăţilor comerciale de interes local", se arată în documentul citat.

Edilul şef al Buzăului crede că este vorba despre o problemă de comunicare între Registrul Comerţului şi Agenţia Naţională de Integritate, întrucât nu s-a aflat niciodată în Adunarea Generală a Acţionarilor de la societatea Aquafor SA Buzău. ”Încă de la înfiinţare, reprezentantul municipalităţii în această societate este un profesor din Bucureşti, lucru stipulat şi în documentele de la Registrul Comerţului. Eu nu am fost membru nici unei Adunări Generale a Acţionarilor”, a declarat Constantin Boşcodeală, primarul municipiului Buzău.

Primarul municipiului Buzău, Constantin Boşcodeală, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, fiind acuzat, printre altele, că ar fi dat ilegal din bugetul local peste 1,6 milioane de lei Asociaţiei Sportive Fotbal Club Gloria Buzău, a anunţat, marţi, DNA.

CITEŞTE ŞI DNA îl trimite în judecată pe primarul Buzăului, Constantin Boşcodeală, pentru abuz în serviciu

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite