Povestea buzoianului cu penisul amputat, relatată în presa din toată lumea. Cazul „Maroleanu“ –  în „Daily Mail“, „Mirror“ şi „Fox News“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
buzau

Mai multe publicaţii din lume au preluat ştirea despre buzoianul Costică Maroleanu, căruia i-a fost amputat penisul, în urma unei infecţii puternice. Buzoianul acuză personalul spitalului judeţean Buzău de malpraxis şi cere daune de o jumătate de milion de euro.

 „Mail Online“, „Mirror” şi „Fox News” sunt câteva dintre marile publicaţii americane şi britanice care au relatat în ediţiile online păţania buzoianului Costică Maroleanu, pacientul rămas fără penis.

„Fost militar, dă în judecată spitalul unde a ajuns pentru o operaţie de rinichi şi s-a ales cu penisul amputat”, este titlul britanicilor de la Mirror, care scriu în deschiderea articolului: ”Costică Maroleanu, 55, spune că o asistentă a manevrat greşit o sondă, producând o infecţie”. 

Un titlu asemănător deschide şi articolul din Mail Online, divizia electronică a publicaţiei britanice Daily Mail. ”Fost militar dă în judecată un spital din România unde a venit pentru o operaţie la rinichi dar a sfârşit prin a-i fi tăiat penisul”, scriu ziariştii de la Daily Mail, care le explică cititorilor că pacientul cere daune morale, pentru malpraxis, în valoare de 362.450 de lire sterline.

Subiectul a mai prezentat interes pentru jurnaliştii de la inquisitr.com, care scriu că ”un bărbat dă spitalul în judecată după ce o operaţie de rinichi se transformă în amputare de penis”. Şi americanii de la Fox News scriu în ediţia electronică despre buzoianul Costică Maroleanu, într-un articol intitulat ”Penisul unui fost militar, amputat după o operaţie de rinichi eşuată”.

Din cauza mai multor manevre greşite de montare a sondei urinare, organul genital al bărbatului s-a inflamat. ”Am fost mutat la Terapie Intensivă, unde s-a montat o sondă urinară probabil greşit. A patra zi am fost mutat pe Secţia Nefrologie. Înainte de a fi mutat, mi s-a demontat sonda urinară, tot greşit, că până am ajuns în secţie deja penisul meu era inflamat“, ne-a declarat Costică Maroleanu.

Pacientul a fost dus în sala de operaţii pentru o prima intervenţie chirurgicală de extirpare a ţesuturilor cangrenate. Trebuia să fie urmată de o a doua operaţie, însă medicul a amânat intervenţia. „După zile întregi în care nu m-a văzut niciun medic şi am primit doar calmante, a venit un specialist, un urolog, dr. Ciochină, am fost operat în aceeaşi zi, mi s-a spus că voi face un transplant de piele, dar asta după 12 ianuarie, când se întoarce din concediu“, a spus bărbatul.   

Pentru că exista pericolul ca infecţia să se generalizeze până la sosirea medicului din concediu, Costică Maroleanu a cerut transferul la Spitalul Militar Central din Bucureşti.

Între timp, necroza cuprinsese organul genital aproape în întregime, iar riscul de septicemie era iminent. „Corp penian denudat, neacoperit de tegument, parţial necrozat, de culoare neagră. Tegumentul penian este prezent doar la baza corpului penian fiind intens atins de procesul infecţios şi necrotic", se arată în scrisoarea medicală întocmită de specialiştii de la Spitalul Militar Central. 

Pe 6 ianuarie 2015, bărbatul a intrat în operaţie. Un număr de 15 specialişti l-au consultat înaintea intervenţiei chirurgicale, medicii fiind nevoiţi să recurgă la extirparea organului genital, ca unică soluţie pentru salvarea pacientului. „La consultaţie, mi s-a spus că este foarte grav, că este o necroză, cu risc de septicemie, şi că puteau fi atacate alte organe. Am fost de acord să taie tot penisul iar acum am ajuns să urinez exact ca o femeie“, ne-a declarat Costică Maroleanu.

CITEŞTE ŞI: 

Un bărbat din Buzău a rămas fără penis, din cauza unor asistente din Spitalul Judeţean care i-au montat greşit o sondă

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite