O firmă din Norvegia, interesată să investească în parcul balnear de la Sărata Monteoru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile din Merei speră ca de anul viitor sa relanseze activitatea turistică din stațiunea Sărata Monteoru prin realizarea unui parc balnear dotat cu mofete, băi de nămol şi piscine în aer liber. Pentru că fondurile promise încă de acum doi ani de Ministerul Turismului s-au lăsat așteptate, autoritățile locale s-au reorientat către un parteneriat public privat cu o firmă din Norvegia.

Potrivit primarului comunei Merei, Ștefan Chircă, citat de stiridebuzau.ro, nordicii ar fi dispuși să investească câteva milioane de euro în acest proiect care, de altfel, a și fost depus la minister.

Proiectul parcului balnear mai prevede şi realizarea unui centru sportiv dotat cu terenuri de tenis, precum şi o sală de gimnastică unde se vor relaxa turiştii într-o zonă celebră în toată ţara pentru izvoarele cu apă sărată folosite în tratarea afecţiunilor aparatului locomotor.

Planul urbanistic al zonei balneare, aflat deocamdată în stadiu de machetă, are în vedere,pe lângă realizarea unui drum de acces modernizat, şi construcţia unui loc de joacă pentru copii, pavarea trotuarelor şi montarea unor băncuţe pentru odihnă.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite