O buzoiancă aflată în Japonia: "E teroare, tsunami va ajunge şi la mine în oraş"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mihaela Okamura este stabilită în Japonia de zece  ani, însă nicio clipă nu s-a gândit că va trăi astfel de momente de groază. Acum locuieşte în oraşul Gifu Ken, a cărui populaţie a fost anunţată să se pregătească de ce este mai rău, fiind foarte posibil ca în curând să fie loviţi de un tsunami.

Aceasta ne-a spus că telefoanele funcţionează cu întreruperi, conexiunile la internet au căzut şi că oamenii sunt pregătiţii de evacuare.

CITEŞTE ŞI:

VIDEO Buzoiancă din Japonia: "La 700 de kilometri, cutremurul a fost atât de tare încât mi-a căzut o oglindă pe picior"

Profesoară de japoneză din Galaţi: „Sunt îngrijorată pentru prietenii mei din Japonia. Comunicaţiile nu mai funcţionează din cauza cutremurului”

„E îngrozitor pentru că nu putem vorbi cu rudele. Soţul meu este plecat intr-o localitate aflată la două ore de mers cu trenul şi nu ştiu nimic de el. La mine în oraş nu a fost rău, a căzut doar o glindă peste mine. Dar în altă parte e groaznic, sunt multe clădiri afectate şi în Tokyo. S-a inclinat Tokyo Tower, care este un simbol al oraşului. De aseamenea, un vapor încărcat cu produse petroliere a luat foc şi a fost luat de tsunami. Am fost anunţaţi să ne pregătim de evacuare, că există pericol de tsunami, care ar ajunge în oraş la noi peste o oră", spune Mihaela.

image

Buzoianca spune că de o săptămână au loc cutremure în zonă, însă nu s-a gândit că se va produce o asemenea tragedie. "Ceea ce a lăsat furia naturii în urmă este greu de povestit. Acum s-a anunţat că tancurile cu gaz au explodat în Chiba şi am rămas deja fără gaze, s-au oprit. Aici gazele sunt foarte periculoase, pentru că au alt sistem decât în România", declară Mihaela Okamura.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite