Noutăţi despre parcul uriaş aflat în curs de amenajare lângă digul râului Buzău VIDEO

0
0
Sursa Primăria Bz
Sursa Primăria Bz

Buzăul va avea un parc nou, cu o suprafaţă de peste şapte hectare. Acesta va fi construit în vecinătatea râului Buzău, între Parcul Tineretului şi Şoseaua Digului, loc în care se formase în timp o groapă de gunoi. Lucrările de amenajare sunt în toi.

Noul parc presupune o investiţie în valoare totală de 19 milioane de lei, din fonduri europene. Dacă nu vor apărea probleme, parcul va fi inaugurat în a doua jumătate a anului viitor, rpomit autorităţile.

În noul parc, se vor amenaja alei pietonale, cu băncuţe, se va monta un sistem de iluminare modern, va apărea un imens loc de joacă pentru copii, dar şi un atelier de grădinărit pentru şcolarii din municipiul Buzău. 

Întreaga amenajare conturează cinci tipuri de zone verzi. Astfel, prima este zona de loisir, cu spaţii de joacă pentru copii, zone de umbră pentru relaxare şi socializare, cu pergole şi măsuţe de şah.

Zona a doua ocupă spaţiul central al amenajării, dintre aleea principală longitudinală şi zona de loisir. Aici, iniţiatorii proiectului propun crearea unor grădini urbane ce vor avea cultivate plante aromatice şi legume, pentru uzul comunităţii locale şi al vizitatorilor.

A treia zonă este cea mai mare şi preia imaginea actuală a sitului, cu ierboase înalte, presărate cu flori de câmp, grupuri de arbori şi arbuşti şi elemente solitare ca accente verticale. 

Zona a patra este reprezentată de masive cu o densitate vegetală crescută, formate din speciile de arbori şi arbuşti din zona a treia, menite să delimiteze perimetrul şi să acţioneze ca zone tampon pe anumite direcţii. În cadrul acestor masive sunt prezente toate etajele de vegetaţie: joase, medii şi înalte, generându-se câteva elemente de contragreutate pentru amploarea şi deschiderea spaţiului din zona centrală.

Cea de-a cincea zonă este compusă din mai multe fragmente de alveole şi ronduri în lungul şi în jurul circulaţiilor principale. ”Sunt zonele amenajate cel mai strict, atât ca imagine finală, cât şi ca proces tehnologic, fiind formate exclusiv din specii de cultură, cu valoare estetică ridicată", se arată în proiect.

Conform proiectului, în apropierea accesului va fi realizată o zonă ambientală cu locuri de joacă pentru copii, grupate pe categorii de vârstă, un sat de răchită şi zone de relaxare în ansambluri de pergolă.

În următorii ani, tot în acest spaţiu, vor fi construite o sală polivalentă cu 4.000 de locuri, dar şi un bazin de înot. Ambele proiecte sunt deja depuse şi aşteaptă finanţare de la Guvern, prin Compania Naţională de Investiţii. 

Totodată, între podurile de la Mărăcineni şi cel de la Vadu Paşii, municipalitatea doreşte să planteze o perdea forestieră.

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Ocupaţia care a smuls din depresie o bătrână rămasă singură într-un cătun din Munţii Buzăului

Comemorarea unui erou din Afganistan, umbrită de nemulţumirile familiei faţă de relaţia cu statul VIDEO

Mai multe - Buzău

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite