Nou program de vizită în unităţile spitaliceşti buzoiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Agenţii de pază vor fi responsabili ca aparţinătorii să respecte orele de vizită                       FOTO: Arhivă
Agenţii de pază vor fi responsabili ca aparţinătorii să respecte orele de vizită                       FOTO: Arhivă

Potrivit unui ordin al Ministrului Sănătăţii, taxele de acces în unităţile spitaliceşti au fost eliminate începând cu acest an, însă aparţinătorii vor trebui să respecte un nou program de vizită. Conform noului ordin, programul de vizită pentru toate unităţile sanitare cu paturi este de luni până vineri, între orele 15.00-20.00, iar în weekend, între orele 10.00-20.00.


Ordinul 1284/2012, publicat in Monitorul Oficial in 21 decembrie 2012, mai prevede, ca numărul de vizitatori pentru un pacient internat într-un salon cu mai mult de trei paturi nu poate fi mai mare de trei persoane şi pot fi vizitaţi maximum doi pacienţi în acelaşi timp, dar pentru a da posibilitatea vizitei şi pentru ceilalţi pacienti, dacă există solicitări în acest sens, durata vizitei va fi limitată la 60 de minute. De asemenea, vizitarea pacienţilor în sectiile/compartimentele de terapie intensivă este permisă zilnic doar membrilor familiei, respectiv părinţi, copii, surori/fraţi, cu condiţia ca vizita să se facă individual sau cel mult două persoane, cu respectarea procedurilor interne.

Până la începutul acestui an, accesul vizitatorilor era permis numai între orele 14.00 şi 16.00, dar interzis pe secţiile ATI, Bloc Operator, Neonatologie, Pediatrie. Potrivit actului normativ, numărul de vizitatori pentru un pacient internat nu poate fi mai mare de trei persoane în acelaşi timp, iar vizitarea pacienţilor în secţiile de terapie intensivă este permisă zilnic, doar membrilor familiei, cu condiţia ca vizita să se facă individual sau cel mult de două persoane.

Agenţii de pază vor fi responsabili ca aparţinătorii să respecte orele de vizită. Dacă ei vor primi diferite „atenţii” în schimbul accesului aparţinătorilor în spital, riscă să fie sancţionaţi până la desfacerea contractului de muncă.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite